|

Yalan rüzgârı

Darbeci FETÖ'cü askerlerin medya üzerinden algı operasyonu yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:14 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Darbe girişiminin 1 numaralı ismi Akın Öztürk'ün gözaltındayken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte çalıştığı, darbeye destek vermediği haberleri yayıldı. Bu haberleri yayan ismin ise darbenin başarılı olması halinde Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne getirilecek olan Hava Kuvvetleri Genel Sekreterliği İletişim Şube Müdürü Mesut Yurttan olduğu öğrenildi.


Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” ismini veren FETÖ'cü teröristlerin, darbenin başarılı olması halinde devlet kurumlarına atanacak isimleri de önceden belirlediği ortaya çıktı. Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne Hava Kuvvetleri Genel Sekreterliği İletişim Şube Müdürü Mesut Yurttan getirilecekti. Yurttan, Akın Öztürk'ün gözaltı sırasında medya üzerinden algı operasyonuna giriştiği öğrenildi. Yurttan'ın servis ettiği haberde Öztürk'ün Genelkurmay Başkanı Hulis Akar ile birlikte hareket ettiği ifadeleri yer aldı.





Eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Akın Öztürk'ün yakınları aracılığıyla yaptığı açıklama diye geçen haberde şu ifadeler yer aldı: “Yüksek Askeri Şura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak daimi bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile beraber hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu vuruş girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal'ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an evvel hatalarından dönmeleri için çaba sarf ettim.”


#FETÖ
#Darbe
#Akın Öztürk
8 yıl önce