|

Silivri’ye çökmüşler

İzmir’de FETÖ’ye yönelik operasyonda ele geçirilen belgelerde, örgütün sözde imamı olarak anılan kişinin ‘ByLock’ üzerinden yaptığı yazışmalar ortaya çıktı. Silivri’den tahliye edilen bir FETÖ’cünün gözlemlerini aktaran ‘imam’, “Yakup Saygılı cezaevi müdürü gibi. Baransu da imamı kafalamış, pek hücrede durmuyor” diyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 23:58 - 8/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İzmir merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik geçen hafta düzenlenen ve 31 kişinin gözaltına alındığı, örgütün sözde 'Karşıyaka eyaleti'ne yönelik 3. dalga operasyonda ele geçirilen belgelerde, 'imam' olarak anılan kişinin 'ByLock' üzerinden yaptığı yazışmalar ele geçirildi. Örgüt mensuplarının şifreli yazışma programı olarak kullandığı 'ByLock'un isminin 'Whatsaby' (VatsAbi) olarak ifade edildiği yazışmalarda, örgüt üyelerine Silivri Cezaevi'nden tahliye olan bir FETÖ mensubunun paylaşımları aktarılıyor. 'Silivri hatıraları' başlığıyla paylaşılan mesajlarda, örgüt üyelerinin cezaevinde morallerinin yerinde olduğu havası verilirken yeni operasyonlara karşı örgütten kopmaların önüne geçmek adına telkinlerde bulunuluyor.



MAZGALDAN ÖNEMLİ TAHLİLLER


'ByLock' aracılığıyla yapılan bir aktarımda, “Mehmet Akif Üner'i tek hücreye koymaya korkmuşlar. 'İsyan çıkarırım burda' demiş. Pazartesi 21'de Radyo Cihan'da bamteli dinleyip ertesi gün üzerine kritikler yapılıyor. Çok önemli tahliller çıkıyor mazgaldan. Herkesin morali çok yüksek. Bunda en önemli faktör geride kalanlara sahip çıkılıyor olması. Yakup Saygılı paralel cezaevi müdürü gibi. İçeride büyük mücadele veriyor yönetime karşı. Savunma için bilgisayar hakkı gibi şeyleri söke söke aldılar” gibi ifadeler yeralıyor.





BARANSU İMAMI KAFALAMIŞ!


Paylaşımlarda, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında bulunanlara ilişkin de bilgiler verilerek “(Mehmet) Baransu imamı vs kafalamış. Pek hücrede durmuyor, sürekli mobil. Hidayet Karaca'nın yanında melek gibi bir polis var Arif” denilmesi dikkati çekiyor. 'VatsAbi' olarak adlandırdıkları kriptolu ByLock'un yüklenme ve kullanılmasına ilişkin talimatların da bulunduğu paylaşımlarda şu ifadeler kullanılıyor: “Başka bir program veya normal hat üzerinden mesajlaştığı tespit edilen arkadaşlar çok ağır bir itham olan 'tedbirsizlikle' itham edilir. Whatsaby, cc, vpn, kakao benzeri programların apkları bluetooth ile transfer edilmemeli, sd card veya 'Whatsaby' kullanılabilir transfer için. Whatsaby kullandığımız cihaza asla Google Play hesabı, Yandex benzeri harita programı kurulmamalı.”



Militan robot ablası




MİT TIR'ları soruşturmasının firari sanığı Mehmet Cevher Koyuncu'nun eşi Bedriye Koyuncu (36) hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, eşinin kazaya karışan aracını teslim almaya çalışırken örgüt üyeliğinden tutuklanan 'FETÖ ablası'nın ByLock kullandığı, militan robot vasıflı eleman yetiştirilmesinde rol oynayan Işık Dershanesi'nde öğretmenlik yaptığı anlatıldı. Ayrıca Koyuncu'nun Bank Asya hesabına 2015'te firari eşi tarafından 249 bin 500 lira ile 113 bin 225 dolar yatırıldığı öğrenildi.



#FETÖ
#ByLock
#PDY
8 yıl önce