O reklâm cezasız kalmadı

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:007/08/2016, Pazar
G: 6/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Kanlı darbe girişiminin işaret fişeği olarak değerlendirilen kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınladığı “Sükutun Çığlığı” adlı reklam videosu sebebiyle iki kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz Darbe soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay söz konusu reklam videosunu soruşturma dosyasına delil olarak koymuştu. Tuncay, Zaman'ın eski marka pazarlama direktörü Yakup Şimşek ve skandal reklam'ı çeken Vietnam isimli reklam ajansının sahibi Tibet Murad Sanlıman'ı gözaltına aldırdı.



MARKA DİREKTÖRÜ VE AJANS SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI


Şimşek'i darbe, Sanlıman'ı ise terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardımdan tutuklamaya sevk eden savcı, iki şüphelinin de tutuklanmasını istedi. 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde Hakim Cevdet Özcan tarafından gerçekleştirilen sorguda şüpheli reklam ajansı sahibi ifadesinde profesyonel olarak Zaman ile çalıştığını FETÖ ile ilişkisi olmadığını iddia etti.Şimşek darbe suçu kapsamında kuvvetli suç şüpheli bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Diğer şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.



#Sükutun Çığlığı
#Zaman gazetesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.