|

NATO FETÖ’ye sessiz kaldı

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’nin FETÖ ile mücadele kapsamında NATO ülkeleri tarafından yalnız bırakıldığını ve NATO ülkelerinin FETÖ karşısında sessiz kaldığını söyledi. FETÖ'nün sıradan bir terör örgütü olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Gönül, "FETÖ, devleti ele geçirmeye kalkışan kanlı darbe girişimini gerçekleştiren yeni nesil bir terör örgütüdür" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 02:28 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını, NATO ülkesi olan Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesi ve 15 Temmuz darbe girişiminde Türksat’ın önemini Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile konuştuk.

BÜTÜNLÜKLERİNE SAYGILIYIZ

Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve sınır hattımızda oluşan terör yapılanmasını engellemek için sınır ötesi harekatlara başlandığını söyleyen Gönül, "İlk etapta Fırat Kalkanı Harekatı DEAŞ’a yönelik yürütüldü. Şu anda İdlib’de yürütülen operasyon ise YPG/PYD’ye yönelik yapılmaktadır. Aynı zamanda Kuzey Irak sınırında da hava operasyonu devam etmektedir. Türkiye’nin ne Suriye ne de Irak topraklarında gözü yoktur. Operasyonların tek amacı vardır o da komşu ülkelerin toprak bütünlüğü ve sınırlardan gelebilecek tehlikelerdir" dedi.

SAMİMİYETSİZLER

NATO ülkesi olmamıza rağmen 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığımızı söyleyen Gönül, "DEAŞ, PKK, PYD, YPG ile mücadelemizde bizi desteklediğini söyleyen NATO ülkeleri söz konusu FETÖ olunca kendilerini geriye çekiyor. FETÖ ile mücadele kapsamında müttefik olduğunu söyleyen ülkelerin ne kadar samimiyetsiz olduğunu bir kez daha görmekteyiz" şeklinde konuştu.

SIRADAN BİR ÖRGÜT DEĞİL

FETÖ'nün sıradan bir terör örgütü olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Gönül, "FETÖ, devleti ele geçirmeye kalkışan kanlı darbe girişimini gerçekleştiren yeni nesil bir terör örgütüdür. Bizde bu örgüt ile mücadele ediyoruz. Bu örgüt ülke geneline yayılmakla kalmıyor, kurduğu küresel ağ ile okullar, şirketler ve dernekler aracılığıyla çok sayıda ülkede gizli faaliyet gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

TARİHİ BİR GÖREV

Darbe girişiminde Türksat’ın önemine de değinen Gönül, Türksat çalışanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajlarını halka ileterek büyük bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. Türksat çalışanlarının başlarına silah dayanmasına rağmen görevlerini yaptığını belirten Gönül, "Bu yayınlar halkımıza ulaştırılmasaydı darbe girişimden haberdar olmamız gecikecekti” dedi.

#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce