|

Mahrem imamlar hakim karşısında

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik dava kapsamında 76 “mahrem imam” ile 81 askeri personel bugün hakim karşısına çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:56 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik hazırlanan ve Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede 157 kişi “sanık” sıfatıyla yer alıyor.

Sanıklardan 76’sının “mahrem imam”, 81’inin ise “örgüt üyesi askeri personel” olduğu belirtilen iddianamede, bu kişiler hakkında, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “cumhurbaşkanına suikast”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ASKERİ OKULLARA SIZDILAR

İddianamede, örgütün sözde “Akıncı Jet Üssü müdürü”nün sivil imam “Selim-Muhsin” kod adlı fizik öğretmeni Murat Kara olduğu belirtildi. Sanıklar arasında eski Pilot Yarbay Bilgehan Bülbül ve eşi eski Yarbay Nail Bülbül’ün de bulunduğu iddianamede, FETÖ mensuplarının askeri okullara nasıl sızdıkları ve örgütün darbede kullandığı asker teröristler ile bunlara destek olan diğer örgüt mensuplarının, FETÖ’nün en gizli birimi “ışık evleri”nde nasıl yetiştirildiği tespitine yer verildi.

#FETÖ
7 yıl önce