|

Mağdur dilekçeleri talimatla yazılıyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ operasyonlarında mağdur edildikleri iddiasıyla başvuru yapanların çoğunun örgütün talimatıyla dilekçe yazdığını belirterek "Hepsi tek kalemden çıkmış gibi" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2016 Monday
Güncelleme: 23:26 - 9/10/2016 Sunday
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir TV programında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FETÖ'ye yönelik operasyonlar hakkında konuşan Canikli, örgütün ana omurgasının çökertildiğini söyledi.



KELİMELER BİLE BENZER


FETÖ soruşturmaları sırasında mağdur olduklarını iddia edenlere ilişkin konuşan Canikli, bu konudaki çağrılarından önce bu anlamda başvuruda bulunanların azlığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adalet vurgusu ve illerde gerçekten mağdur olanların başvurularının en geniş şekilde incelenmesi talimatından sonra görevine son verilenlerin sayısından daha fazla müracaat sayısına ulaşıldığını belirten Canikli, şöyle devam etti: “Çoğunlukla örgütün talimatı çerçevesinde bu müracaatlar yapılıyor. Sadece sayıdan anlamıyoruz. Dilekçelere baktığımız zaman hepsi tek kalemden çıkmış gibi, şablon başvurular. Cümleler, kelimeler hemen hemen aynı. Genel müracaatların çok büyük bölümü bu şekilde. Aslında bu dilekçeler itiraf. 'Biz mensubu değiliz' demiyor. Sadece kendisine bir savunma mekanizması, bir kanal açmaya çalışıyorlar.”






#Başbakan Yardımcısı
#Nurettin Canikli
#FETÖ
#Dilekçe
8 years ago