|

Helikopterler halka ateş etsin!

Milli iradeye darbe vurmak isteyen Fethullahçı Terör Örgütü'ne biatlı subaylar, Çengelköy'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 60 kişiyi rehin aldı. Vatandaşları ölümle tehdit eden cuntacı subaylar, şehrin çeşitli bölgelerinde toplanan vatandaşların üzerine helikopterden ateş açılması yönünde emir verdi. Adeta gözleri dönen subaylar, "Bu belayı siz istediniz" diyerek, kalkışmayı haklı çıkarmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
15:03 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:04 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi terör örgütü FETÖ üyesi askerler tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sırasında Çengelköy'de kaydedilen bir ses kaydı dehşet anlarını gözler önüne serdi. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 60 kişilik bir grubu silah zoruyla alıkoyan askerler, konuşmalarında vatandaşları tehdit ediyor ve ""Helikopterler nerde helikopterler? Beylerbeyi yolu üzerine helikopterleri yönlendirin. Direnen kalabalık var direkt ateş edilsin" emrini veriyor.



KENDİNİ PARAMPARÇA ETTİRME


Milletin iradesine tank, tüfek ve otomatik silahlarla el koymak isteyen askerler, ses kaydında rehin aldıkları gruba "Çök yere çök. Askerin sözünü dinlerseniz, size bir şey olmaz. Hanımefendi memlekette cenaze namazı kılınıyor. Allah bizi affeder sen merak etme. Otur, oturduğun yerde bir Fetih Suresi oku asker için. Ezan okunuyo beni sinir etmeyin. İlk toprağı emanet ettiniz, sonra da bu hale geldik" diye konuşuyor. Ses kaydında kadın ve çocukların ağladıkları ve belirli aralıklarla çatışma sesi geldiği duyuluyor. Grubun içinde sigara içen birisini yanına çağıran cuntacı subaylardan biri, " O sigarayı söndür paramparça ettirme kendini" diyor.



BELAYI KENDİNİZ İSTEDİNİZ


Bu arada vatandaşlara nutuk atan hain subaylar, alenen tehdit ederek şu ifadeleri kullanıyor; "Bakın şimdi ne yapıyorlar biliyor musun? Allah-kitap diyerek insanları galeyana getiriyorlar. Allahsız kitapsızlar, güzelim ecdadın bıraktığı memlekteti ne hale getirdiler? Ama görmediniz. Hırsızlığını aleni gördünüz ama yine de tuttunuz inandınız. 'Çalıyorlar ama çalışıyorlar' dediniz. Aslında belayı kendiniz istediniz. Allah affetsin. Şuan Türkiye Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri yönetime el koymuştur. Askerin sözünü dinlediğiniz sürece selamettesiniz. Selamet isteyenler askerin sözünü dinlesin. Şuan askerin sözü devlettir gerisi çapuculardır. Onlarla beraber olmak isteyenler gerekli yasalarla cezalandırılacaktır"



#FETÖ
8 yıl önce