|

Helikopter “düşman unsur” vurun!

FETÖ darbe girişiminin karargahlarından Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığı, sabaha kadar süren çatışmalarla darbecilerden temizlendi. Darbecilere darbe indiren operasyonda komutanlığı havadan kurşun yağmuruna tutan helikopter için ise F-16'lara “Düşman unsur, vurun” talimatı verildi.

Yeni Şafak
14:07 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 14:34 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak
Komutanlığı havadan kurşun yağmuruna tutan helikopter için F-16'lara “Düşman unsur, vurun” talimatı verildi.
Komutanlığı havadan kurşun yağmuruna tutan helikopter için F-16'lara “Düşman unsur, vurun” talimatı verildi.

FETÖ darbe girişiminin karargahlarından Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığı, sabaha kadar süren çatışmalarla darbecilerden temizlendi. Darbecilere darbe indiren operasyonu, Korgeneral Mustafa Kemal Alataş ve Tümgeneral İbrahim Aydın komutasında jandarmanın seçkin birimi Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) yürüttü. Operasyona karşı havadan komutanlığı kurşun yağmuruna tutan helikopter için ise F-16'lara “Düşman unsur, vurun" talimatı verildi. Darbecilerden geri alınan ilk karargah da sabaha karşı 6'da temizlenen Kara Havacılık Komutanlığı oldu.



Bu helikopterleri indireceğiz


Ankara'da Akıncı Üssü ve Kara Havacılık Komutanlığı'nın karargah olarak kullanıldığı FETÖ darbe girişiminde Kara Havacılık Komutanlığı, vatansever generallerin devreye girmesiyle darbecilerden ilk temizlenen yer oldu. Darbe girişiminin duyulduğu ve komutanların darbecilerin elinde olduğunun duyulduğu andan itibaren bazı jandarma generaller harekete geçti. Jandarma Eğitim Komutanı Mustafa Kemal Alataş ile MİT TIR'ları davasından kısa süre önce tahliye gören Jandarma Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Tümgeneral İbrahim Aydın, beraberlerinde bazı generallerle birlikte “Artık komuta bizde. Bu helikopterleri indireceğiz" diyerek darbecilere karşı harekete geçti.



JÖAK TİMleri darbecilere operasyon düzenledi


FETÖ'cü darbeciler adına, Kara Havacılık Komutanlığı görevini devraldığını ilan eden Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Çoşkun ve darbeci ekibine karşı, Kara Havacılık Komutanlığı'nı darbecilerden temizleme operasyonunu Jandarma'nın en seçkin birimi olarak tanınan JÖAK timleri yürüttü. Gece saatlerinde başlayan çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Operasyon sürerken darbeci askerlere helikopterlerle havadan destek verildi. Darbeci helikopterin yaylım ateşi altında kalan Tümgeneral İbrahim Aydın, yakın hava desteği talebinde bulundu. Bu sırada Güvercinlik'e gelen F-16'lara, “Kobra helikopter düşman unsur, vurun" talimatı verildi. Darbecilerin elindeki Kobra helikopter Akıncı'ya kaçtı. Helikopterin uzaklaşmasının ardından vatansever askerler Kara Havacılık Komutanlığı'nı ele geçirdi. Darbeci FETÖ unsurlarına ilk darbe de sabah saat 06.00 sıralarında tamamlanan Kara Havacılık Komutanlığı'nda vuruldu. Bütün gece devam eden çatışmaların ardından karargah darbecilerden arındırıldı. Darbecilerin, emir subayı ve kurmay bir pilot ile birlikte başına silah dayayarak rehin aldıkları Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, kurtarıldı.



Sonra da Jandarma Genel Komutanlığı'nı temizlediler


Kara Havacılık Komutanlığı'nı darbecilerden temizleyen Korg. Alataş ve Tümg. Aydın emrindeki JÖAK timleri daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na operasyon düzenledi. Aynı ekip, Jandarma Genel Komutanlığını darbecilerden teslim aldı. Darbeciler en büyük kaybı da bu operasyonda verdi. 16 darbeci asker Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki operasyonda öldürüldü.



Korku dolu anlar kamerada


Kara Havacılık Komutanlığı'nda gece boyu süren çatışmalar lojmanlarda ikamet eden bir subay eşi tarafından görüntülendi. Korku dolu anları kameraya alan kadının, “Allahım, bu nasıl bir savaş yarabbim" dediği duyuluyor. Subay eşi, komutanlığı havadan ateş altına alan helikopteri izlerken, endişesini, “Ay bir de görür mörür de bize ateş eder" sözleriyle aktarıyor. Gece boyu süren çatışmalara şahitlik eden subay eşi, “Ne yaptılar burayı, bak oradan da alevler çıkıyor" diyerek gördüğü tablo karşısındaki üzüntüsünü ifade ediyor.



Hala yakalanamadı


15 Temmuz gecesi TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı bölgesinde havadan aşağıdaki askerlere, polislere ve vatandaşlara ateş eden ve acımasızca ölümlere sebep olan helikopterler Güvercinlik Kara havacılık meydanından kalkmışlardı. TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı bölgesindeki darbeci helikopterleri, Taarruz Helikopter Tabur Komutanı Kara Pilot Yarbay Özcan Karacan sevk ve idare etmişti. Yarbay Karacan halen firari.





#Darbe Girişimi
#Jandarma Genel Komutanlığı
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce