|

Devlet Bahçeli: HDP CHP'nin içine kaçtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP'yi sert sözlerle eleştirip, HDP ile işbirliği yapmakla suçladı. Bahçeli, FETÖ'cü darbecilerle ilgili "Yurtta Sulh Konseyi isimli melanetin tepe kadrosunu ne zaman öğreneceğiz? Bunları idam sehpasına ne gün çıkaracağız?" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:31 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 14:37 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



2 gün sonra Öğretmenler Günü'nü idrak edip, saygı değer öğretmenlerimize gönül borcumuzu bir nebze yerine getirmiş olacağız. Öğretmen kör karanlıkların ışığıdır, cehaletin, önyargıların amansız düşmanıdır. Öğretmenlerimiz öğretim sürecinin öznesi, eğitim hayatının irfan hazinesidir. Öğretmenlerimiz büyük ve yüksek ahlakın sınıflara sığmayan simgeleridir. Öğretmenlerimize ne söylesek az, ne yapsak eksik ve yetersizdir. Yılın bir gününe öğretmenlerimizi sıkıştırmak, yalnızca bugünü anmak doğru olmadığı gibi, insaflı da değildir. Bunun sorumluluğu da hepimizin sırtındadır.





Yurtta Sulh Konseyi'nin ele başları hakkında doyurucu açıklama yapılmamıştır. FETÖ'nün siyasi ayağına da dokunulmamıştır. Öğretmene güç yetiyor da FETÖ'nün siyasi ayağına niye dokunulmuyor? Odacı, çaycı, çorbacı biliniyor da hatırlı ve yüksek mevkilerde bulunan FETÖ'cülere niye sıra gelmiyor? Bu gecikmenin sebebi nedir? Bu savsaklamanın, bu sulandırma nasıl izah edilecektir? Yurtta Sulh Konseyi isimli melanetin tepe kadrosunu ne zaman öğreneceğiz? Bunları idam sehpasına ne gün çıkaracağız?





Atanamayan öğretmen sorunu bütünüyle çözülmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin mülakat sistemiyle alınması mağduriyetlere neden olmuştur. Sözleşmeli öğretmenlik güvencesiz bir sistemdir. Parti olarak sözleşmeli öğretmenlerin daimi kadrolara geçirilmesini, öğretmenlerin 3600 ek göstergeye kavuşturulmasını milli eğitimde yargı kararlarına uyulmasını bekliyor istiyor ve gerçekleştirilmesi için var gücümüzle çalışacağımı ilan ediyoruz. Unutmayınız ki demirin kertiği neyse yiğidin sözü odur.



"HDP, CHP'nin içine kaçmıştır"


Ülkemiz uzun süredir karmaşık olayların baskısı altındadır. Güvenlik riskleri, ekonomik tedirginlikler Türkiye'nin önünü tıkamaktadır. Türk lirası değer kaybetmektedir. Dolardaki yükselişin tehlikeli boyutlara ulaştığını görmek ve buna önlem almak gerekmektedir. Meksika Pezosu, Brezilya Reali değer kaybediyorsa, Türk lirasına mazeret oluşturamayacaktır. FED'in faiz artırımı ya da ABD'nin yeni başkanının politikaları Türkiye'yi etkiliyorsa, ekonomik bağımsızlığımızın seviyesini konuşmalıyız. Fiyat ve finansal istikararın korunması zorlaşacaktır. İthalat pahalanacaktır, zam-vergi-hayata pahalılığı olacaktır. Dolardaki yangın sonuçlarını göstermeye başlamıştır. Maaşlar erimektedir. Cari açık azacak, bütçe açığı yeniden nüksedecektir. İşsizlik resmi olarak yüzde 11,3'e ulaşırken, gerçekte yüzde 20 eşiğine dayanmıştır. İnen refah,huzur, istikrardır.



CHP Adana bahane Kartal şahane dedi, HDP-PKK ile suçüstü basıldı. CHP düşe kalka, ine çıka PKK'nın bagajı haline geldi. Anladığımız kadarıyla HDP, CHP'nin içine kaçmıştır. CHP'deki PKK kalıntıları, bünyeyi ele geçirmeye başlamışlardır. 'HDP barajı geçsin pilav dağıtacağım' diyenlerle, 'her CHP'li aileden HDP'ye oy verildiğini' söyleyenler bellidir. PKK'lılara cici çocuk muamelesi yapan sicili bozuklar da ortadadır. Hepsi birden CHP'ye yuvalanmış, İmralı canisinin avukatları köşe başlarını tutmuşlardır. Atatürk yerinden kalkıp bunların halini görse, ya tekrar yatar ya da bunların alayını birden İzmir'e kadar kovalardı."







#Devlet Bahçeli
#MHP
#FETÖ
8 yıl önce