|

Derslerini verin yürekleri titresin

Yenikapı tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Milyonların katıldığı referandum mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan’da ‘evet’ oylarıyla milletin, 99 yıl önceki işgalcilere, onların destekçilerine, CHP’ye, FETÖ’ye, PKK’ya, katliam şebekelerine, Avrupa’ya ve Vatikan’a dersini vereceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 08:43 - 9/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitingi kapsamında Yenikapı'da milyonlara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitingi kapsamında Yenikapı'da milyonlara hitap etti.

AK Parti’nin 16 Nisan referandum kampanyası kapsamında Yenikapı’da düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi yine tarihi anlara sahne oldu. Milyonlarca İstanbullunun karadan ve denizden akın akın geldiği meydanda ‘evet’ coşkusu yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüye çıkışıyla birlikte ellerindeki bayrakları kaldıran vatandaşlar, meydanı kırmızı beyaza boyadı. 16 Nisan’da sandıktan çıkacak ‘evet’in terör örgütleri ve onların destekçilerine en iyi cevap olacağını vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ÖYLE BİR ‘EVET’ DEYİN Kİ

“İstanbul Türkiye’dir, Türkiye İstanbul. Bugün Yenikapı bir başka güzel. İnanıyorum ki yarın da bir başka güzel olacak. Çünkü ‘evet’ler semaya yükseliyor. İnşallah haftaya pazar sandıklar ‘evet’le bir başka güzel. Nüfusumuzun yüzde 20’sini sinesinde yaşatan İstanbul’u sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Gözlerini ve gönüllerini İstanbul’a yöneltmiş, dünyanın dörtbir yanındaki kardeşlerimizi selamlıyorum. Geldiğimiz noktada artık sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez. Çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız. İstanbul öyle bir evet demeli ki, 99 yıl önce bu mübarek şehri ayaklarıyla kirletenlerden başlayarak, Türkiye’ye kem gözle bakan kim varsa hepsinin de yüreği titremeli.”

AVRUPA DUY SESİMİZİ

“İstanbul ‘evet’ diyerek hâlâ 99 yıl öncesindeki o kara günlerin hayaliyle yanıp tutuşanlara dersini vermeye hazır mı? 15 Temmuz’da bu ülkeyi işgal etmeye çalışanların taşeronluğunu yapan FETÖ hainlerinin kökünü kurutmaya hazır mı? İstanbul, ‘evet’ diyerek PKK terörünün kökünü kazımaya hazır mı? DEAŞ denen katliam makinesinin, DHKP-C denen cinayet şebekesinin kökünü kurutmaya hazır mı? FETÖ’nün avukatlığına soyunan CHP’ye dersini vermeye hazır mı? Bir kısım Avrupa ülkelerine ‘Avrupa Avrupa duy sesimizi’ demeye hazır mı? (Vatandaşların evet sesleri) İstanbul’a da bu yakışır.”

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

“Tüm dünya duysun. İstanbul 16 nisan’da büyük Türkiye için, müreffeh, istikrarlı Türkiye için evet diyor mu? Türkiye her şeyi gibi, demokrasisini de hak etmiş bir ülke. İstanbul, işgal gemilerine bakıp ‘geldikleri gibi giderler’ demişti. 15 Temmuz’da da işgalcilere bakıp ‘geldikleri gibi giderler’ dedi. F-16’lardan, helikopterlerden kaçmadı benim milletim. Tarihin en önemli sınavlarından birini alnının akıyla verdi. Boğaz Köprüsü’nü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü, Saraçhane’yi, Çengelköy’ü işgalcilere bırakmadı. İstanbul tam 99 şehit verdi, toplamda 249 şehidimiz var. (vatandaşların ‘idam’ sesleri) Kanaatimizi biliyorsunuz. Sandıktan çıkacak ‘evet’ onun da yolunu açacaktır. İdam Meclis’ten geçtiğinde ben bunu onaylarım. şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Böyle bir şey yapamayız.”


GURBETÇİLER SANDIĞA

“Türkiye’nin önünde yepyeni bir dönem açılacak. İçimizdeki gafiller bunu görmüyor ama dışarısı bunu çok iyi görüyor. İsviçre’de bu kardeşinizin resmini taşıyıp şakağına silah dayıyorlar, neden? ‘Erdoğan’ı gördüğünüz yerde öldürün’ diyorlar. Çevrede polisler var, hiçbiri müdahale etmiyor. Türkiye’ye karşı sergiledikleri terbiyesizliklere her gün yenisini ekliyorlar. Bakanlara, vekillere, STK’larımıza hakaretlerin haddi hesabı yok. Bizler Allah’ın izniyle ölümü korkutan insanlar olarak bu yola çıktık. Ne yaparlarsa yapsınlar bunları aştık, aşıyoruz, aşacağız. Yurtdışında 3 milyonu aşkın seçmenimiz var. Bazı Avrupa ülkelerinin toplam seçmen sayısından fazla bir rakam. Oradaki her vatandaşım mutlaka sandığa gitmeli.”

VATİKAN’DA TEK MİLLET OLDULAR

“Seçim döneminde yurtdışında kampanya yapılması yeni bir durum olmadığı halde bunları yaptılar. 40 yıldır siyasetteyim, ilk kez böyle bir engellemeyle karşı karşıya kaldık. Çünkü bu halkoylamasının alelade bir seçim olmadığını, Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu çok iyi biliyorlar. AB ülkeleri İtalya’ya, Vatikan’a gittiler. İşleri neydi orada? Bunların içinde Katolik var, Protestan var, ateist bile var. Papa orada bunlara nasihatını çekti. Niye? Bunlar tek millet de ondan. Vatikan’ı da takip edeceğiz, 16 Nisan’ı da. Madem aşk var, sevda var, öyleyse orada çalışma olmalı hizmet olmalı. Aşk ile çalışan yorulmaz.”

Kontrollü koltuk
“O gece (15 Temmuz) 03.30 civarında Atatürk Havalimanı’na indiğimde orada beni onbinlerce kardeşimiz karşıladı. Hep ordaydınız. F-16’lar, helikopterler üzerimizden uçuyor. Havalimanını çeviren tanklara, zırhlılara, silahlı darbecilere aldırmadan oraya gelen milletim, iradesine sahip çıktı. Aynı gece benden 3,5 saat önce oraya birisi daha gelmişti. CHP Genel Başkanı. Kendi ifadesiyle 23.30 civarında havalimanına iniyor. Bakıyor ki ortalık karışık. Ortalığın karışık olduğunu görünce hemen Bakırköy Belediye Başkanının evine gidiyor. Geçen TV’de izledim, diyor ki, “Sayın Cumhurbaşkanı, Marmaris’ten çıktığında beni haberdar etseydi ben de gelirdim” diyor. Biz Facetime’dan çağrımızı yaptık, sen de gelseydin. Demek ki Kılıçdaroğlu’na iadeli taahhütlü göndermemiz lazımmış. Yahu bu kişi, ‘tankın üzerine ilk ben çıkarım’ diyen kişi.”

CHP’LİLERİN FELAKETİ

“Bunlarda yürek diye bir şey yok, kaçıp gider. ‘Ben darbelere karşı olduğumu söyledim’ diyor. İyi ki söyledin! Sonra bir şey daha diyor: ‘Bu kontrollü darbedir.’ Ey Kılıçdaroğlu bu ifade var ya, şehitlerimizin ruhunu muazzep eder, yakınlarının yüreğini kanatır bunlar. Kontrollü koltukta oturan, her işin böyle olacağını sanır. Kasetle geldi ya, kontrollü koltuk. Çünkü bu, kasetle geldi. Ben CHP’li kardeşlerim için üzülüyorum. Fikirlerimiz uymasa da bu kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzücü. O kardeşlerimden de 16 Nisan’da evet bekliyorum. 16 Nisan sonrası o zatın da artık o koltukta oturamayacağına inanıyorum.”

KİMİ ALDATIYORSUN?

“Bazen ‘bayrak’ falan diyor ya, yalan. Hakkari’de miting yaptı, bir tane Türk bayrağı yoktu. Sen kimi aldatıyorsun? Bir gün FETÖ’nün, bir gün PKK’nın öbür gün başka bir terör örgütünün savunuculuğunu yapanlar milletin temsilcisi olamaz. Bu partide biri ‘evetçileri denize dökeceğini’ söyler, öbürü ‘hayır çıkarsa evetçileri denize dökmüş gibi sevineceğini’ söyler. Bunu söyleyen de tecrübeli ha! Sokakta vatandaşı tehdit etmekten kahvede darp etmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmadı. 16 Nisandan sonra artık öyle yüzde 15’le başbakan olmak diye bir şey olmayacak.”
'EVET' sensin çocuk

Erdoğan’ın sesinden yayınlanan ‘Evet’ şiiri ilk kez Yenikapı’da yayınlandı. İşte o şiir: “Üste gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, ilini göreni kim bozabilir. Yüzü ak, vicdanı hür, iradesi sağlam gençliği kim durdurabilir. Çınarların yanında yeşeren umuda, kim ket vurabilir. Kim kırabilir, nice düşman kalasına uzanan şanlı Türk sancağını. Kim sanabilir iftiraya tüm cihanın kanacağını. Kim derse ki durarak susarak açarız kapıyı. Sen ona tarihini hatırlat çocuk. Söyle çocuk, şahlanan atını denize süren Fatih, Söyle koca bir tarihi sırtlayan Seyit onbaşı. Söyle Cumhuriyete evet diyen Mustafa Kemal sen değil misin. Evet sensin çocuk. Onlar umuda hayır dedi mi. Sen ki atalarının toprağında, anne şefkatiyle, şehit vefasıyla, kardeş tebessümüyle büyüdün. Canla, başla dimdik geleceği düşün. Şimdi söyle, hazır mısın; millet için, bayrak için, vatan için, devlet için evet demeye...”


O fotoğraf 15 Temmuz günü çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, torunu Ahmet Akif Albayrak’a Kur’an-ı Kerim eğitimi verirken çekilmiş fotoğrafın hikayesini anlattı. 24 TV, 360 ve Alem FM’in ortak yayınında soruları yanıtlayan Erdoğan, sosyal medyada büyük ilgi çeken fotoğrafın hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Marmaris’te çekildiğini söyledi. Erdoğan “Olaylar başlamadan önce çekilmişti” dedi.



Notlar...

Yenikapı’daki Büyük İstanbul Buluşması’na 2 milyonun üzerinde vatandaş katıldı.

Meydanda 600 ton ağırlığında, 16 metre yüksekliğinde ve 95 metre genişliğindeki sahne kullanıldı.

Dev barkovizyonlar ve sesin kilometrelerce öteden duyulmasını sağlayacak sistemler kuruldu.

Yenikapı’da kurulu durumdaki sistemlerin çoğu bugünkü MHP mitinginde de kullanılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların MHP’nin final mitingine katılmalarını istedi.

Vatandaşların pankartlarıyla birbirinden ilginç referandum mesajları verdiği miting için geniş güvenlik önlemleri alındı.

İstanbulluların ulaşımı için 6 bin otobüs ve 185 deniz aracı kullanıldı. 700 sağlıkçı ve 70 ambulans görevdeydi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
#Yenikapı
7 yıl önce