|

Tarihin akışı değişecek

Başbakan Yıldırım, referandum mitingleri kapsamında İstanbul Yenikapı'da milyonlarla bir araya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "16 Nisan’da bütün dünyanın gözü sizin üzerinizde olacak. Siz sadece Türkiye’yi değil tarihin akışını da değiştireceksiniz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 04:05 - 9/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Yenikapı'da milyonlara hitap etti.
Başbakan Yıldırım, Yenikapı'da milyonlara hitap etti.
Yenikapı’daki tarihi mitingde Başbakan Binali Yıldırım, İstanbullu milyonlarla buluştu. Yıldırım, 15 Temmuz ihanetine ‘kontrollü darbe’ diyen Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. “15 Temmuz konrollü darbedir diyor. Madem öyleydi, Yenikapı’da Milli İrade Mitingi’ne katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?” ifadelerini kullanan Yıldırım, milletin işgalcilere karşı destansı direnişini hatırlatarak şöyle konuştu:

NE ÇUKUR KAZANLAR NE FETÖ, BAŞARAMADI

“15 Temmuz’da kadınların her biri Nene Hatun oldu, gençlerin her biri Ulubatlı Hasan oldu. O gece İstanbul geçilmedi. O gece milli iradeye kast edenler geldikleri gibi gittiler. Onlar ki 27 Mayıs’ta Menderes’i asanlar, onlar ki 12 Mart’ta gazi Meclis’i kuşatanlar, onlar ki 12 Eylül’de gençlerimizi baharında solduranlar, onlar ki 28 Şubat’ta insanlarımızı ötekileştirdiler. Onlar ki 17-25 Aralık’ta millete kumpas kurdular. Ama 15 Temmuz’da sert kayaya çarptılar. Milletin sillesi, yumruğu tepelerinde patladı. İstanbul, ‘sizi denize dökeceğiz’ diyenlere cevap veriyor. muhteşemsin İstanbul muhteşem! Allah sizi nazarlardan korusun.”


“Ülkemize yapılan saldırıları takip ediyorsunuz. Tıpkı Birinci Dünya Savaşında olduğu gibi, ülkemizi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman terör örgütlerini verdikleri destekle kimi zaman ekonomik kumpaslarla ülkemizi hedef alıyorlar. Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlenmeye çalıştılar ama başaramadılar. Ne çukur kazanlar ne de FETÖ, milletin yolunu kapatamadı, kapatamayacak. Ülkemize saldırıları birer birer boşa çıkardık. Terörle mücadele tavizsiz sürüyor. 16 Nisan’da sandıktan çıkan her ‘evet’le gücüne güç katacak. Mücadelemiz daha da güçlenecek. Her ‘evet’ şer odaklarının hesaplarını bozacak. 16 Nisan bir milat olacak.”
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ESERİ

“Türkiye’nin en büyük eserini inşa etmenin arifesindeyiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi hiç kuşkusuz en büyük eserimiz olacak. İstanbul heyecanla 16 Nisan’ı bekliyor. Siz mazlum ve mağdurların özetisiniz. Siz sadece milletin değil ümmetin de umudusunuz. 16 Nisan’da bütün dünyanın gözü sizin üzerinizde olacak. Siz sadece Türkiye’yi değil tarihin akışını da değiştireceksiniz. Mücadeleniz mübarek olsun, 16 Nisan İstanbul için Türkiye için mübarek olsun. Allah’a emanet olun.”

#İstanbul
#Yenikapı
#Binali Yıldırım
7 yıl önce