|

Tarihi ders vereceğiz

Batı’daki Türkiye düşmanlarının, terör örgütleriyle karşı kampanya yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi ürkütemeyeceksiniz, bizi bölemeyeceksiniz. Bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız. İnşallah 16 Nisan’da ‘evet’in önünü kesemeyeceksiniz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:57 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Evet Platformu” tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen “Erzurum Buluşması”nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

16 Nisan terörün inşallah bu ülkede kilidinin kırıldığı bir gün olacaktır. Şu anda Tendürek’te inlerine girdik, Gabar’da inlerine girdik, Cudi’de inlerine girdik, Besler Dereleri’nde inlerine girdik. Şu anda 20 ayda 10 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Durmak yok, yola devam. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihi bir ders veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

16 NİSAN İSTİKRAR VE GÜVENDİR

16 Nisan aynı zamanda nedir? İstikrar ve güvendir. Yatırımcı her şeyden önce buna bakıyor. Eğer istikrar ve güven yoksa siz istediğiniz kadar teşvik verin kimse gelmiyor. Bak Güneydoğu’ya gidiyor mu? Gitmiyor. Neden? Terör. Ondan korkuyor, ‘Yatırımı yaparsam acaba ne olur?’ diyor. Ama elhamdulillah Erzurum’da böyle bir şey yok. Şimdi daha da güvenli hale geliyoruz. 16 Nisan’da istikrar ve güven ortamının garantisi olacak yeni yönetim sistemine geçerek ülkenin önünde yeni bir dönem açacağız.

DÜŞMANLARIMIZ ‘HAYIR’ DİYOR

Soruyorum, kimler ‘hayır’ diyor? Kandil ‘hayır’ diyor mu? Bölücübaşının bulunduğu İmralı ‘hayır’ diyor mu? Pensilvanya’daki FETÖ ‘hayır’ diyor mu? Batı’daki Türkiye düşmanları, bizim düşmanlarımız ‘hayır’ diyor mu? Terör örgütleri yataklandılar ve orada şimdi onların Türkiye düşmanlarıyla, sosyalistleriyle, komünistleriyle biraraya gelmişler ve bunlar bize karşı kampanya yürütüyorlar.

BİZİ BÖLEMEYCEKSİNİZ

İsviçre’de parlamento önünde dev bir, benim resmimim olduğu pankart, şakağıma silahı dayıyorlar, ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyorlar. Bunlar zavallı, aklını kiraya vermiş olanlar. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık, bizi ölümle yıldıramazsınız. Biz, ölüme inanmış insanlarız, kaza ve kaderin imandan olduğuna inanmış insanlarız, bizi ürkütemeyeceksiniz, bizi bölemeyeceksiniz. Bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız. İnşallah 16 Nisan’da ‘evet’in önünü kesemeyeceksiniz.


BA
TTIKÇA BATIYORSUN
Seçilme yaşı anayasa değişikliğiyle 18’e düşürülecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunun da önünü kesmek istiyor. Ya dur, battıkça batıyorsun. Gazi Mustafa Kemal, ‘Gençler Cumhuriyeti ve vatanı size emanet ediyorum’ diyor. Ne oldu? Hani sen Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin genel başkanıydın? Bak o ne diyor, sen ne diyorsun? Yalan söylüyor. Tutturdu bir tek adam tek adam. Ne tek adamı ya? Şu bizim 18 maddeyi okusan burada böyle bir

şey yok.
GEÇMİŞİNDEN HABERİ YOK

Eğer partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı olmak tek adamlıksa o zaman Gazi Mustafa Kemal tek adam. Niye? Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı’ydı hem de Cumhurbaşkanı’ydı. Aynı şekilde İsmet İnönü hem partinin Genel Başkanı’ydı hem de Cumhurbaşkanı’ydı. Kendi partisinin geçmişinden haberi yok. Dadaş doğru söylemiş, ‘Hep yalan söylüyor, beni yormuyor.’ Öyle.

16 Nisan onların kabusu olacak

Erdoğan, yıllarca devleti cumhurbaşkanlığı makamı ve siyasetin bir kısmı üzerinden vesayet odaklarının, çetelerinin, dış güçlerin kontrolünde bir yapı olarak tepe tepe kullananların sonunun geldiğini belirterek, “Artık devlet hiçbir aracı olmadan, doğrudan milletin devleti haline geliyor. Millete değil kendilerine hizmet eden, devlet hayaliyle yananlar için 16 Nisan kabus günüdür. Onların kabus günü, benim milletimin bayramı olacaktır” dedi. Vatandaşlara, “16 Nisan’ı bayram günü yapmaya hazır mıyız?” diye soran Erdoğan, ortada bir yanlış varsa düzeltmenin, eksik varsa gidermenin, daha iyisini sağlamanın vazifeleri olduğunu kaydetti.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
7 yıl önce