|

15 Temmuz’un bedeli ödetilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Milli İrade Platformu tarafından organize edilen ‘15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Programı’na katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:53 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
15 Temmuz’un bedeli ödetilecek
15 Temmuz’un bedeli ödetilecek

Burada katılımcılara hitap eden Erdoğan, konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Şehit ve gazilerin Türkiye ve millet için yaptıkları fedakarlığın büyüklüğünü ifadeye kelimelerin yeterli gelmediğini anlatan Erdoğan şunları kaydetti:

Kendini vatana, millete ve dine adamış olan gençler yılmadılar. Pensilvanya’dan talimat alanlar değil, aklını kiraya verenler değil, Hakk’a kul olanlar galip geldi. Vaka bu, gerçek bu. Bakıyorsunuz, paramparça oluyor ama o yine hak bildiği yolda yürüyor. İnşallah aynı şekilde bu süreci başarıyla devam ettireceğiz. Yılmak yok. İşte pazar günü bunun bir kırılma noktasıdır. Pazar günü milletimiz, 15 Temmuz’un adeta bedelini ödetecektir.”

DARBELERLE HESAPLAŞACAĞIZ

“İnşallah 16 Nisan’da sadece ülkemizdeki yönetim sistemini değiştirmeyeceğiz. Aynı zamanda darbeci zihniyetle de hesaplaşacağız. Bu hesaplaşmaya var mıyız? 27 Mayıs’la, 12 Eylül’le, 28 Şubat’la hesaplaşacağız. Bunlara var mıyız? Hepsinden önemlisi 15 Temmuz ihanetiyle hesaplaşacağız. Buna var mıyız? Bütün bu tahribatların izini silerken aynı zamanda her yıl 10 yılda bir darbelere zemin hazırlayan köhne yapıyı da tedavülden kaldıracağız. 16 Nisan bu ülkede kaostan, krizden, darbeden beslenenlere vurulan en büyük şamar olacak. 16 Nisan, Türkiye’de kalıcı istikrarın müjdecisi olacak. 16 Nisan şehitlerimizin uğruna canlarını verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmanın adı olacak. 16 Nisan yeni ve büyük Türkiye’nin müjdecisi olacak. Buradan öyle bir ses verelim ki Kandil’deki terör ağları duysun, buradan öyle bir haykıralım ki Pensilvanya şarlatanın ödü patlasın. Öyle bir coşkuyla söyleyelim ki Türkiye düşmanı çevrelerin elleri ayaklarına dolansın.”


Şehitler için 13 bin hatim

Salona girişinde katılımcılar tarafından ellerindeki Türk bayraklarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan bir süre vatandaşları selamladı. Programda Kur’an-ı Kerim okundu, 13 bini aşkın hatimin duası yapıldı. 15 Temmuz’u anlatan video gösteriminin yapıldığı programda, çocuk korosu tarafından 15 Temmuz Marşı söylendi. Korodaki çocuklar, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve salondakilere gül takdim etti. Program sırasında salonun çatısından katılımcıların üzerine gül yaprakları atıldı. Vatandaşlar zaman zaman “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik Dur Eğilme”, İşte Ordu, İşte Komutan” ve “İdam İsteriz” sloganları attı.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz
#16 Nisan 2017
7 yıl önce