|

Darbecilerle temastaydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, Atatürk Havalimanı’ndaki görüntülerini hatırlatarak, “Neden kaçıp gittin” diye sordu. Erdoğan, CHP'li Hüsnü Bozkurt’un ‘evet diyenleri denize dökme’ sözleri için de “Dün İzmir’deydik, bekledim denize dökerler diye ama gelen giden olmadı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 04:02 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
“Evet Platformu” tarafından Abide Meydanı’nda düzenlenen “Çorum Buluşması”nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan demokrasi şöleninin şimdiden mübarek olmasını diledi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Emek, zahmet olmadan nimet olmaz. Milletin gönlüne girmeden, ona hizmet etmeden iktidarda kalınmaz. Garip gurabanın dertleriyle dertlenirsen, yetimin başını okşarsan, fanilerimizin duasını alırsan, işte o zaman devlet adamı olursun. Yoksa, yaptığın iş sadece koltuğu işgal etmektir. İnşallah bizi desteklediğiniz sürece, biz de sizin için hizmetkar olmaya devam ettiğimiz sürece, ter dökmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz.
SEN NEREYE BEN ORAYA

15 Temmuz darbe girişiminin savuşturulmasında, Çorum’un kahraman evlatları kanlarıyla destan yazdı. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere sokakları, meydanları, kışlaları dar edenler, yine bu toprakların yani sizin akrabalarınız, çocuklarınızdı. O gece 13 Çorumlu kardeşimiz darbeciler tarafından kalleşçe katledildi, şehit edildi. ‘Bu vatan bizim kimse bizden alamaz’ diyerek öne atılan, yol, dava arkadaşım, dostum Erol Olçok bunlardan biridir. Evde kalması için yapılan ısrarlara aldırmadan, ‘Sen nereye ben oraya diyerek’ babasıyla beraber daha 16 yaşında şehadete yürüyen Abdullah Tayyip, işte bu yiğitlerden biridir.



BU İŞ YÜREK İSTER

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kaçmasını kastederek) Diyor ki: Sayın Cumhurbaşkanı’nın koruma müdürleri haber verseydi kendilerini beklerdim, diyor. Ben tüm milletime çağrıyı yaptım. O akşam orada binlerce kişi vardı, sen neden kaçıp gittin? Bu iş yürek ister. Bu iş kürekle olmaz, yürekle olur. Ben açıklamalarımı yaptım, darbeye karşıyım dedim diyor. İyi ki dedin. Sen orada vatandaşınla beraber olacaktın.

BİRLİK BERABERLİK RUHU YOK

Yenikapı’ya kendisini davet ettim. Olumsuz cevap geldi. Baskılara dayanamayıp geldi. Sonradan ben Yenikapı ruhuna karşıyım dedi. Kılıçdaroğlu’da birlik beraberlik ruhu yok. İşte bu ruh burada. Darbeciler, hainler sadece sizin kahraman evlatlarınızın kanına girmediler. Şu anda teröristler kaçacak delik arıyor. Sonuna kadar kovalayacağız. Bu ülkenin huzuru için ne gerekiyorsa yapacağız.


BUNLAR TERBİYEDEN MUAF

Bunların içinde millete düşmanlık var. Birileri FETÖ’nün avukatlığını yaparken diğeri evet diyenleri denize dökmekden bahsediyor. Dün (önceki gün) İzmir’deydik, yüz binler meydandaydı. Bekledim, denize dökerler, diye, ama gelen giden olmadı!.. Neyi denize döküyorsun?! Haddini bil! Bunlar terbiyeden muaf... Öbürü, İzmir milletvekili çıkıyor, seçim otobüsünden polisimize ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunuyor, it, diyor.

Kasetle gelen kasetle gider

Erdoğan, “Yurt dışında oylama bitti. Son oylamaya baktığımızda katılım ikiye katlandı. Bu kardeşlerimiz demokrasiden, hukuktan asla taviz vermeden gittiler ve oylarını kullandılar. Bütün Avrupa ülkelerine insanlık ve demokrasi dersini verdiler. Bu kez çok güçlü bir oy oranı ile bizi boğmak isteyenlere biz haykıracağız. Devletimizi bölmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Ben sizden rekor düzeyde oy bekliyorum. Çorum’un “evet” ile sandıkları patlatmasını istiyorum. Ey Kılıçdaroğlu, utanmadan sıkılmadan hala konuşuyorsun. Kasetle geldin, kasetle gideceksin. Daha fazla kalamazsın” dedi.

İnsanda biraz da yüz olur

Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zat utanmadan 15 Temmuz’a kontrollü darbe diyor. Sonra geri adım atıyor. Ben bunu ilk defa söylemiyorum, diyor. Bunun yaptığı tabii ilk defa değil. Çıkıp 80 milyondan özür dilemek yerine suç bastırıyor. Delikanlıca hatasını kabul etmek varken yeni yalanların peşine takılıyor. Sen nasıl bir adamsın?! İnsanda biraz yüz olur! 249 şehide karşı saygın olur... Sen kaçtın kurtuldun, ama bak Tayyip Erdoğan tüm ailesi, arkadaşları, vatandaşlarıyla birlikte F-16’lar üzerimizden geçerken Yeşilköy Havalimanı’nda oturup operasyonu yönettik. Ertesi gün bu iş bitirildi” dedi.


“Ana muhalefetin liderinin görevi FETÖ’ye borozanlık yapmak mıdır?” diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Televizyon programında utanmadan, ‘cumhurbaşkanı, başbakan darbe operasyonunu örtmeye çalışıyor’ diyor. Bundan sonrası yargıya ait, bu atılan adımları görmüyor musun? Biz karakterli insanlarız. Bu milletin faydası neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Bunlar freni patlamış kamyon gibi, nereye gittiklerini bilmiyorlar. Acaba bu zat tüm bu söylediklerinden sonra şehit ailelerinin ve binlerce gazinin yüzüne nasıl bakacak?”


Heveslerini kursaklarında bırakacağız

Anayasa değişikliğinin asla bir parti ile ilgili olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkenin geleceği ile ilgilidir. 16 Nisan’da milletimizin onayına sunulan anayasa değişikliği bir şahsa yönelik değildir. Tutturmuşlar tek adam tek adam... Bundan sonra bu ülkeyi bölemeyeceklerinden rahatsız oluyorlar. Bu paketin hazırlanmasında AK Parti ve MHP elini taşın altına koydu. Bu paket milletin önüne bu iki partinin milletvekillerinin oylarıyla geldi. Şimdi sıra sizde. Burada da AK Parti’ye gönül veren kardeşlerim, MHP’ye, BBP’ye, Saadet Partisi’ne, CHP’ye gönül veren kardeşlerim, gelin el ele verelim. Ülkeyi yönetmek isteyenler gidip milleti ikna edecek. Bu tarihi reformun önemini içimizdeki bazı gafiller anlamayabilir. Ama, birileri durumun çok iyi farkında. Tüm güçleriyle üzerimize geliyorlar. Devleti bölmek isteyenlerin heveslerini inşallah kursaklarında bırakacağız. Parmak sallayanlara okkalı bir ders vereceğiz” dedi.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce