|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu iş yürek ister

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum'da vatandaşlara seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'ndan kaçma görüntülerine işaret eden Erdoğan, "Bu iş yürek ister" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:40 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:48 - 10/04/2017 Pazartesi
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum'da vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

16 Nisan demokrasi şölenimiz şimdiden mübarek olsun.

Elbette tarımın, sanayinin bölgesinin üretim merkezi olan Çorum'a ne yapsak azdır. Çorum'un başarılarıyla hepimiz iftihar ediyoruz. Sizlere daha iyi hizmet için bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz.
"Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz"
Bizim gözümüzde 81 vilayetimizin tamamı eşittir. Hiçbir ilimize üvey evlat muamelesi yapmadık, yapmıyoruz. Biz 80 milyonu ayırmıyoruz. Çünkü biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz Kemal.

Emek olmadan, zahmet olmadan nimet olmaz. Milletin gönlüne girmeden, ona hizmet etmeden iktidarda kalınmaz. Yoksa yaptığın iş sadece koltuğu işgal etmektir.
"Ey Kılıçdaroğlu, bu iş yürek ister"

Kılıçdaroğlu, 'Darbe olsa tankın önüne ilk ben çıkarım' diyordu. Bugün televizyonda gördünüz değil mi? Saat 23.15, kaçıyor. Ben de yaklaşık 3.30 gibi Yeşilköy'e iniyorum. 'Sayın Cumhurbaşkanının koruma müdürleri haber verseydi, ben havalimanında kendilerini beklerdim' diyor. Ben tüm milletime çağrı yaptım, meydanlara davet ettim ve benim milletim meydanlara döküldü. Senin geldiğin havalimanında da on binler vardı o akşam. Sen niye kaçıp gittin? Bu iş yürek ister. 'Ben açıklamalarımı yaptım, darbeye karşıyım dedim' diyor. Kapıların ardından desen ne olacak?

"Yargı ne gerekiyorsa yapacak"

Kılıçdaroğlu kalkmış, 15 Temmuz için kontrollü darbe diyor. Ana muhalefet partisinin görevi, FETÖ'nün borazanlığını yapmak mıdır? 'Cumhurbaşkanı, Başbakan darbe operasyonunu örtmeye çalışıyor' diyor. Şu anda askerinden, polisinden, memuruna kadar binlerce kişiyi tutuklayıp cezaevine atan kim? Biz yürütme olarak yaptık, yargı da kararını verdi. Bir hukuk süreci işliyor. Yargı ne gerekiyorsa onu yapacak? Sen bunları görmüyor musun? Bunlar tıpkı freni patlamış kamyon gibi, ne yöne gittiklerini bilmiyorlar.

Acaba bu zat tüm bu söylediklerinden sonra şehit ailelerin yüzüne nasıl bakacak? Onların karşısına hangi yüzle çıkacak?

Diyet borçlarını ödemek için bir gün FETÖ'cü oluyorlar, bir gün bölücü terör örgütüyle arkadaş oluyorlar.

İsterdik ki parlamentodaki tüm partiler bu konuda beraber olsunlar. Anayasa değişikliği asla bir parti ile ilgili değildir. Ülkenin geleceği ile ilgilidir.

'Tek adam' diye diye tutturmuşlar, yok öyle bir şey. Başbakan hem partinin başkanı, hem de yürütmenin başkanı. Tarafsız mı oluyor? Niye Cumhurbaşkanı olunca itiraz ediyorsun?"

#Recep Tayyip Erdoğan
#16 Nisan
#Anayasa Referandumu
7 yıl önce