|

CHP terörle yan yana

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin temsil ettiği çizginin artık ‘siyaseten muhalif olma’ boyutunu aştığını belirterek, “Terör örgütleri ve onları ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmeliyiz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 03:30 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bin 52 gün sonra il başkanlarıyla AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda buluştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında CHP’nin İstanbul yürüyüşünü çok sert sözlerle eleştirdi:

Bugün FETÖ ihanet çetesine ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşınlayanlar, dün de aynı çetenin ayakçılığını yapıyordu. Biz ülkemiz için çalıştığımız ve ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dediğimiz için 80 milyonun gönlünde kendimize müstesna bir yer edindik.

ÜLKENİN ALEYHİNDE
ÇALIŞIYORLAR

Onlarsa yoldaşlığını yaptıkları ihanet çetesiyle ve bölücü örgütle birlikte Türkiye’nin aleyhinde çalışmaktan bir gün bile vazgeçmediler. Bunların kendi milletlerine ve devletlerine karşı olan her işin arkasında yer alma konusunda ortaya koydukları inat, meselenin araç olmaktan çıkıp amaç haline geldiğini gösteriyor. CHP’nin temsil ettiği çizgi, artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmıştır.

MİLLETE KARŞI SİYASET

Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Geçmişlerindeki millete rağmen siyaset yapma anlayışları sebebiyle demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar şimdi işi bir adım daha ileriye götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır. Aklı başında olan herkesin rahatlıkla görebildiği bu durum, Suriye’de, Irak’ta, Körfez’de, Avrupa’da ülkemize karşı kurulan tuzakların bir parçasıdır.

TERÖRİSTLER İÇİN DÜNYAYI
AYAĞA KALDIRIYORLAR

Güya ‘adalet’ diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi'ne kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz. Bir defa bile şöyle gönül diliyle şehitlerimizi andıklarını, gazilerimize şifa dilediklerini duymadıklarımız, ne yazık ki teröristler ve onlara yardım edenler için adeta dünyayı ayağa kaldırıyorlar.

PENSİLVANYA’NIN,
KANDİL’İN YOLU

Hem FETÖ’nün hem PKK’nın önde gelen isimlerinin övgüyle bahsettiği bir genel başkanın yaptığı işlerin, ülkemizin ve milletimizin yararına olmadığını anlamak için başka bir ölçüye gerek yoktur. Avrupa’nın himayesindeki sözde gazetesinden size seslenen PKK yöneticisi, ‘doğru adımları atıyorsunuz’ diyorsa attığınız adım kesinlikle yanlıştır. Terör örgütleri olağanüstü halden rahatsızsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil’in, Pensilvanya’nın yoludur.


KİMSEYİ İNANDIRAMAZSINIZ

Uluslararası kuruluşların, mahkemelerin dahi eleştirmediği tarzda terör davalarına saldırıyorsanız, Türk adaletini itham ediyorsanız yaptığınız iş bu ülkenin hayrına asla değildir. Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü, teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız.

15 Temmuz’un
unutulmasına
izin vermeyiz

Teşkilatlara, bu gerçekleri her fırsatta tüm vatandaşlara anlatmalarını isteyen Erdoğan, “Milletimize hakikatleri anlatmadığımız her yerde, meydanın yalanlara, yanlışlara, iftiralara kalması kaçınılmazdır” uyarısında bulundu. Erdoğan, iki hafta sonra 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ulaşacaklarına işaret ederek, “15 Temmuz’un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların, şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Birileri hava meydanından kaçar gider ama birileri de orada şehadete yürür. İşte fark bu” diye konuştu.

Gidin şehitlerin
hakkını arayın

Erdoğan, “Siz bu tavrınızla dikene su vererek adaleti savunmuyor tam tersine zulmü yüceltiyorsunuz. Durumunuz budur. İlla bir hak arayacaksanız gidin FETÖ davalarının, PKK, DHKP-C davalarının görüldüğü mahkemelere, şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocukların hakkını arayın” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun. Teröristleri bırakıp terörle mücadele edenlerin üzerine gidenlere yazıklar olsun. Kendi milletvekillerinin dünyanın her yerinde vatana ihanet suçu kapsamında kabul edilen eylemine sahip çıkanlar, aslında taammüden aynı suça ortak olmaktadırlar. Bir başka terör örgütüyle irtibatları sebebiyle kamudan ihraç edilen ve yine örgütün emriyle cezaevinde güya açlık grevi başlatanlara yine bunlar sahip çıkıyor. Esasen bunların hiçbirinin derdi demokrasi ve özgürlükleri savunmak değil kendi suçlarını bastırmaktır” diye konuştu.



Krizi konuştular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Katar Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin El-Atiyye’yi kabul etti. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 25 dakika sürdü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da hazır bulunduğu görüşmede, bazı Arap ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo ve baskılar ele alındı.


Değişim zilleri
çalmaya başladı

Erdoğan, özellikle son 4 yıldır ardı ardına yaşanan hadiseler, seçimler ve halk oylaması süresince gayret ve fedakarlık gösteren teşkilatların her kademesinde görev yapan partililere teşekkür etti. Erdoğan, bu sürecin etkisiyle bazı teşkilatlarda “metal yorgunluğu” emareleri gördüklerini belirtti. AK Parti’nin diğer partilerden farklı olarak kendisini sürekli geliştirmeyi, değiştirebilmeyi, dönüştürmeyi, ileriye taşımayı başarabilen tek parti olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu sayede 15 yıldır her girdiğimiz seçimi kazandık ve kesintisiz bir şekilde iktidarda kaldık. Şu anda da değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir. Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızdan, kongre takvimine bu gözle bakmalarını, partimizi geleceğe hazırlayacak altyapıyı süratle kurmalarını özellikle bekliyorum.”


#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#Terör
7 yıl önce