|

Bakan Bozdağ: İade etmeyen ülkelere aynısını uygulayacağız

Adalet Bakanı Bozdağ, anayasa değişikliği ve FETÖ ile mücadeleye ilişkin TVNET canlı yayınında açıklamalarda bulundu. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin Trump yönetimiyle üst düzey görüşmeler yapılacağını aktaran Bozdağ, darbecileri iade etmeyen ülkelere ilişkin soruya ise, "Bundan sonra biz de o ülkelere aynısını uygulayacağız" dedi.

Yeni Şafak
10:06 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:45 - 1/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Bozdağ TVNET canlı yayınında gündemi değerlendirdi.
Bakan Bozdağ TVNET canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TVNET canlı yayınında Hüseyin Likoğlu ve Ahmet Rıfat Albuz'un sorularını yanıtladı.



Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi


"Obama yönetimi döneminde bir yol kat edilmedi. Sadece evraklar gönderildi. Uzmanlar arası görüşmeler yapıldı. Ama netice alıcı bir gelişme olmadı. Bizim istediğimiz şey, iade talebimizin kabul edilmesi ve geçici tutuklama talebimizin yerine getirilmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız üst düzey görüşmelerde Türkiye'nin bu konuya verdiği önemi ifade ettiler. Ama arpa boyu yol alamadık. Fetullahçı Terör Örgütü'nün kurucusu ve halihazırdaki yöneticisi Fetullah Gülen, Pensilvanya'dan Türkiye'deki terör örgütünü yönetmeye devam ediyor. Şu anda hareket alanını kısıtlayan en ufacık bir tedbir geliştirilmedi.



Trump yönetimiyle de bu konu en üst düzeyde konuşulacak ve Türkiye'nin talebi tekrar tekrar kendilerine iletilecektir. Birinci gündem terör ve bu olacaktır. Biz, Türkiye olarak taleplerimizin olumlu karşılanmasını bekliyoruz. Trump yönetiminin bu konuda nasıl bir tavır takınacağına dair sadece tahminlerimiz var. Ama bunu görmemiz lazım. Şimdiden kalkıp 'şöyle olacak' deme imkanımız yok.



Yunanistan'ın darbecileri iade etmemesi


Yunanistan Türkiye gibi askeri darbe yaşamış ve bunların bedellerini ödemiş bir ülke. Bu açıdan da bizim Yunanistan'dan beklentimiz yüksek. Ama son gelişmeler gösterdi ki, bu beklentilerin gerçekleşme ihtimali zayıf. 2007'den bu yana bizim taleplerimize hiçbir olumlu cevap verilmedi. Bir sürü terör örgütü mensubu var orada, hiçbiri iade edilmedi. Umarız ki bundan sonra olumlu bir gelişme olur.



Almanya'da da benzer bir durum görüyoruz. Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunmuş, Türkiye devletine ve Türk milletine ihanet etmiş kişilerin hiçbirisini bugüne kadar Türkiye'ye iade etmediler. Yunanistan da, Almanya da iade etmedi. Batılı ülkelerin önemli bir kısmı iade etmedi.



Bundan sonra Türkiye olarak biz de kim adli yardımlaşma konusunda olumlu yaklaşıyorsa, biz de onlara karşı olumlu yaklaşıyoruz. Kim Türkiye'de ihanet edenleri iade etmiyorsa, biz de aynı ülkelere aynı kıstasları uygulayacağız.



CNN'in darbeci ile röportaj yapması


CNN International herhalde, Trump'tan fırça yiyince Amerika'ya ilişkin yayınlarına kesip yine Türkiye ile ilgili yayın yapmaya başladı. Mutlaka onların bir hesabı yap. Tabii benim hesapları olmasına itirazım yok. Ama esas olan, Türk vatandaşı olan, Türk ordusunda general düzeyine kadar yükselmiş olan kişilerin Türkiye devletine, Türk ordusuna ihanet etmeleri. Darbe yaparken büyük bir ihanet yaptılar, şimdi de Türkiye'nin aleyhine utanmaz alçak herifler konuşuyorlar. Casusluk yapıyorlar. Türkiye'nin bilgilerini sızdırıp kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. FETÖ'nün generali olduğu çok net. Türk milleti zarar görsün diye herkesle dayanışma içerisinde."





#Bekir Bozdağ
#Adalet Bakanı
#TVNET
8 yıl önce