|

1919 sonrası ilk işgal girişimiydi

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin 15 Temmuz’da 1919’lu yıllardan sonra ilk kez bir işgal girişimine maruz kaldığını söyledi. Bahçeli, “Kahraman milletimiz canı pahasına terörizmin şer niyet ve tetikçilerini bir vuruşta yere sermiştir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:19 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Ülkemiz 15 Temmuz akşamı vahşi kalkışmasıyla irkilmiştir. 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye aşırı gerilmiş, milletimiz bitap ve yorgun düşmüştür. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen sürede demokrasinin ilke ve usulleri ufalanmıştır. 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren terörizm Türkiye'ye saldırmıştır" dedi. Bahçeli, şöyle devam etti:



BAĞIMSIZLIKTAN OLACAKTIK


“Gördük ki, Türkiye adı konmamış, ilanı yapılmamış ikinci bir Mondros ve Sevr süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Türkiye bağımsızlığından olacaktı. 1919'lu yıllardan sonra ilk kez bir işgal girişimi gerçekleşmiştir. Türkiye kefeni yırtmış, istila ve infazı engellemişse, bunun en büyük şeref payesi hiç kuşku yok ki büyük Türk milletine aittir. Kahraman milletimiz mukaddesatına sahip çıkmanın yanında, egemenlik haklarını canı pahasına müdafaa etmiş, terörizmin şer niyet ve tetikçilerini bir vuruşta yere sermiştir. Suçu sabit görülenler, FETÖ'yle irtibatı veya iltisakı bulunanlar devletin hiçbir kademesinde tutulmamalıdır. Diplomasi hukuki delilerle güçlendirilmeli, Yurtta Sulh Konseyi başta olmak üzere FETÖ tümüyle, tüm organ ve unsurlarıyla ortaya çıkarılarak cezalandırılmalıdır.



HÜRRİYET'E ELEŞTİRİ


15 Temmuz'dan bu tarafa FETÖ'yle mücadele edilirken, PKK ihanet nöbetini aksatmamakta, kanlı saldırılarına ara vermemektedir. Kim Bylock'çuysa deşifre edilsin, kim yardım ve yataklık yaptıysa gereği yapılsın. Bylock ile gazetelerde röportajları yayınlanan ajan ve alçakların manipülasyonlarla FETÖ operasyonlarının sulandırılmak istendiği ortadadır. Yayınlarıyla teröre destek veren dergi, gazete ve televizyonlar da tahammül ve sabrın bir sınırı olduğunu görmeli ve bilmelidirler.



ADI CUMHURİYET AMA...


Her alanda FETÖ ve PKK'nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmektedir? Adında Cumhuriyet olup da, Cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek değildir."



Kandil ve Sincar'a bayrak


Sayın Erdoğan'ın Sincar'ın yeni bir Kandil olmasına müsaade etmeyeceklerini söylemesi de yerindedir. O zaman yapılması gerekenler belli ve ortadadır. Sincar'a konuşlanmayan çalışan hainleri Irak topraklarında da olsa takip edip yok edecek dirayet ve direnç Türk devletinde vardır.Şartlar olgunlaşıp karşımızdaki devasa tehlikede herhangi bir azalma olmazsa, Kandil ve Sincar'a Türk bayrağını dikmek, kim ne derse desin milletimizin helali hakkıdır. Musul operasyonunda Türkiye'nin üstleneceği rol tarihi önemdedir ve Türkiye'nin güvenliği için hayati niteliktedir.



Bu idam işini gelin bitirelim


Gördüğümüz kadarıyla Cumhurbaşkanı idam cezasına gönüllüdür ve TBMM'ye getirilip kabulü halinde onaylayacağını şimdiden beyan etmiştir. Başbakan da idam cezasının toplumsal bir talep olduğunu ifade ederek, Meclis'te uzlaşma olması halinde bunun mümkün olabileceğini söylemiştir. İdam cezasına bakışımız öteden beri net ve bellidir. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır. Madem milletimiz bunu istemektedir. O halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AK Parti hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan'a diyorum ki, gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim. Terör, savaş ve çok yakın savaş suçlarına idam cezasını düzenleyen tasarı veya teklif TBMM gelmesi halinde, Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır.





TÜRKİYE BRÜKSEL'DENYÖNETİLMİYOR


İdam cezasına karşı gelen, şimdiden ikaz eden AB komiserleri kendi işlerine baksın, bizim sözünü dinleyeceğimiz tek mercii Türk milletidir. Türkiye Brüksel'den değil Ankara'dan, TBMM'den yönetilmektedir.Bunun dışında ne bir güç tanır, ne de boyun eğeriz. Getirin hazırlığınızı, gösterelim hainlere dünyanın kaç bucak olacağını. Türk milletinin ismet-i haremine göz dikenleri, saffet ve sancağına el uzatanları cezalandıralım, hadlerini mutlaka bildirelim.





#Devlet Bahçeli
#FETÖ
#PKK
#İdam cezası
8 yıl önce