|

Gazete manşetleri Haydar Meriç'i konuşuyor! 24 Haziran gazeteler

Gazete manşetleri Haydar Meriç'i konuşuyor. 2011 yılında Fethullah Gülen hakkında kitap yazarken ortadan kaybolan ve domuz bağı ile cinayete kurban giden Haydar Meriç'in dosyası yeniden açıldı ve 19 ilde 30 istihbaratçı gözaltına alındı. Gazeteler ise bu önemli haberi manşetlerine taşıdılar. İşte 24 Haziran gazete manşetleri...

Yeni Şafak
09:03 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 06:17 - 24/06/2016 Cuma
Diğer

Gazete manşetlerinde bugün Haydar Meriç yer alıyor. 2011 yılında cinayete kurban giden gazeteci Haydar Meriç'in dosyası yeniden açıldı ve 19 ilde 30 istihbaratçının yanı sıra polisler de gözaltına alındı. Gündemin en yakın takipçilerinden biri olan Yeni Şafak ise gazete manşetinden bu haberi FETÖ'nün infaz timi olarak okuyucularına duyurdu. İşte günün gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- Rusya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Soçi'de 1 Temmuz'da yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına katılmasını beklediklerini duyurdu.



-- Yargıtay, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Evren ve Şahinkaya'ya darbe suçundan müebbet verdiği 12 Eylül davasını, sanıkların ölümü nedeniyle davanın düşmesi gerektiğini belirterek bozdu.



-- Referandumda AB'den ayrılma kararı çıkmasından endişe eden İngilizler, sterlinin büyük düşüşe uğrayacağı korkusuyla döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturarak paralarını euro ve dolara yatırdı.



-- Hükümetin, karşılıksız çeklere karşı yeniden getirmeyi öngördüğü hapis cezasına esnaftan karşı teklif geldi. Esnaf ödenmeyen çeklere yönelik "kasko" benzeri uygulamayı öneriyor.



-- Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki Menbic'i kuşatan YPG liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri kente girdi. Türkiye, Menbic'in alınmasının ardından Afrin, Cezire ve Kobani ile birleştirileceğini düşünüyor.



HÜRRİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AB'nin müzakerelerinin referanduma götürülüp "Devam mı tamam mı" diye sorulacağı yönündeki açıklamalarına Brüksel'den "Karar Türkiye'nin" mesajı geldi.



-- İngilizler kaderlerini oylarken, dün gelişen ülkelerde bahar havası esti. Dolar TL karşısında 4 Mayıs'tan beri gördüğü en düşük seviye olan 2.87'nin altına inerken iki yıllık gösterge tahvil faizi 14 Mayıs 2015'ten sonra ilk kez yüzde 9'un altına indi.



-- Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan "Agosta 90B" sınıfı denizaltıların yarı ömür modernizasyonu amacıyla yapılan uluslararası ihalede, bu denizaltıları tasarlayıp üreten Fransız firmaya karşı yarışan Türk savunma sanayi şirketi STM ihaleyi kazandı.



-- Sıcak hava dalgası Türkiye'yi kavururken, klima kullanımının artması serbest piyasada elektrik fiyatlarını uçurdu. Elektrik piyasa takas fiyatı ortalaması bu hafta megavat/saat başına 25 lira birden artarken, sistem marjinal fiyatları da 60 lira artış gösterdi.



-- Birleşik Krallık, dün gece geç saatlere kadar AB üyesi olarak kalıp kalmamayı oyladı. Anketler başa baş giderken, AB'de kalma cephesi çok az farkla öndeydi.



SABAH



-- PKK'nın uyuşturucu gelirine yönelik kapsamlı operasyona 10 ilden gelen güvenlik güçleri katıldı. İHA ve istihbarat bilgileri doğrultusunda 320 tarlada hint keneviri ekildiği tespit edildi.



-- Hükümet milyarlarca doları Türkiye'ye çekecek tasarıyı Meclis'e gönderdi. Tasarı yasalaşırsa, yurtdışındaki varlıklarını yıl sonuna kadar ülkeye getirecek kişi ve şirketlerden vergi alınmayacak.



-- Hükümet BES'e otomatik katılımı sağlayacak çalışmayı tamamladı. Yeni düzenlemeyle, belli bir süre sistemde kaldıktan sonra toplu ödeme yerine aylık maaş sistemine dönene vergi avantajı sağlanacak.



-- AB Bakanı Ömer Çelik, AB'nin mülteci akınını bir sisteme bağlayan anlaşmada verdiği sözleri tutmadığını belirterek, "Bundan sonraki krizlerde AB savunmasız kalır" dedi.



-- Dokunulmazlık fezlekelerinin savcılıklara ulaşmasının ardından ilk çağrı kağıtları, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında Van'da hazırlandı. Çağrılar Pazartesi adrese gönderilecek.



HABERTÜRK



-- İngiltere'de AB üyeliği referandumu yapıldı. Sonuçlar açıklanmadan Başbakan Cameron, "İngiltere'nin AB'de kalmasını sağlayan herkese teşekkürler" dedi.



-- Bomba yapımında kullanılan tüpü markaja alan EPDK'nın planına Habertürk ulaştı. Vatandaş tüp alırken ayrıntılı form dolduracak. Ad-soyad, kimlik ve kredi kartı numarası elektronik ulusal tüp ağ sistemine işlenecek.



-- Elektrikte kayıp-kaçak ve diğer bedellerin tahsilatını yasal hale getiren ve 17 Haziran'da yürürlüğe giren düzenleme Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.



-- Sezona kötü başlayan turizme bayram tatili can suyu olacak. Feribot ve uçaklar dolarken, sahillerdeki doluluk oranı yüzde 85'e çıktı. Son 10 gün satışlarıyla yüzde 100'e ulaşacak.



-- Almanya'nın Viernheim kasabasındaki sinema salonuna giren maskeli saldırgan, özel harekat polisleri tarafından öldürüldü. Biber gazı silahıyla onlarca kişiyi rehin alan saldırganın deli olduğu öne sürüldü.



Gazete manşetleri Haydar Meriç'i konuşuyor. 2011 yılında Fethullah Gülen hakkında kitap yazarken ortadan kaybolan ve domuz bağı ile cinayete kurban giden Haydar Meriç'in dosyası yeniden açıldı ve 19 ilde 30 istihbaratçı gözaltına alındı. Gazeteler ise bu önemli haberi manşetlerine taşıdılar. İşte 24 Haziran gazete manşetleri...


#Gazete manşetleri
#Gazeteler
#Gazete oku
8 yıl önce