|

'Bu oyunlara karşı biz de kendi oyunumuzu oynayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yastık altında doları eurosu olan kardeşlerim, diyorum ki bu paraları altına ve Türk lirasına döndürün. Buna hazır mıyız? Milliyiz biz yerliyiz biz. Karşılıksız para basıyorlar. Biz Çin, Rusya, İran'la alışverişlerimizi yerli parayla yapmayla ilgili çalışmalar yaptık. İnşallah başbakanımız Rusya'ya gidiyor. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapacak. Merkez Bankalarımıza talimatı verdik. Bu oyunlara karşı biz de kendi oyunumuzu oynayacağız" dedi.

Yeni Şafak
15:42 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 17:52 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek toplu açılış törenine katıldı.



Başbakanın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;



Yolları böldük gönülleri birleştirdik, Yolları böleriz ancak Türkiyeyi böldürtmeyiz. Kayseri'ye hızlı tren getireceğiz. Kayseri'den İstanbul bağlantısı olacak.



"Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı dirençli ve güçlüdür"


Biz bölücü siyaset değil birlik siyaseti eser siyaseti yapıyor. Türkiye Dünyadaki gelişmelere rağmen Türkiye gelişiyor. Bugünlerde ekonomi üzerinden bize vurmaya çalışan belirli odaklar olabilir. Ancak siz 15 Temmuzda gerekli cevabı verdiniz. Hiç şüphesiz olmasın hükümetiniz gereken tedbirleri alacaktır. Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı dirençli ve güçlüdür. Bugünler gelip geçecek sizin iktidarınız hizmetlerine devam edecektir.



14 yıldır dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek çalışıyoruz. Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri?


Başkanlık sistemini Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mı Kayseri?



Bizim en büyük gücümüz halktır, haktır. Anayasamızı sizin desteğinizle kısa zamanda yapacağız inşallah.







"Toplam yatırım bedeli 587 milyon lira olan hizmetin Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum"


Yola çıktığımızda ilk mitingimizi burada yaptık. 14 yıl önce buradan, Kayseri'den yola çıktık.



Unutmayın 4+4+4, buradan sapma yok ve başarılarınızla inşallah en güçlü okullara en güçlü üniversitelere girmeye namzediz. Çok engellerle karşılaştık, bunlar asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını zannediyorlardı. Hesapların üzerinde de bir hesap var. Millet o hesabı bozdu. Helikopterler, toplar silahlar ne oldu?



Şehitlerimiz geliyor ancak şunu biliyoruz, bu topraklar tarla değil vatan.



Bu şehitlerinizin gazilerimizin hakkını alacağız bilesiniz. (İdam konusunda) Aynı yerdeyim. Bu şehitlerin vasileri eğer idam istiyorlarsa, bununla ilgili devletin af yetkisi yoktur. Bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Bekara karı boşamak kolaydır. Kim ne derse desin.




#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayip Erdoğan
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Kayseri
8 yıl önce