Yeni Şafak

Bakan Fidan: Ortadoğu ve Asya Pasifik'teki silahlanma dünyayı bir uçurumun kenarına getirebilir

Seda Ekinci
Seda Ekinci
08:3730/11/2024, Cumartesi
G: 30/11/2024, Cumartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan nükleer savaş uyarısı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan nükleer savaş uyarısı

Dışişleri Bakanı Fidan, TRT World Forum'da Ortadoğu ve Asya Pasifik'teki silahlanma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu silahlanmanın tehlikeli boyutlarına değinen Hakan Fidan "Bu, dünyayı bir uçurumun kenarına hatta nükleer savaş tehlikesine getirebilir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT'nin bu yıl 8'incisini düzenlediği TRT World Forum 2024'te "Savaş ve Düzen: Değişen Dünya'da Jeopolitik Değişimlere Yön Vermek" başlıklı oturumuna katılarak konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmada, Ortadoğu ve Asya Pasifik'teki silahlanmanın tehlikeli boyutlarına değinen Hakan Fidan "Bu, dünyayı bir uçurumun kenarına hatta nükleer savaş tehlikesine getirebilir" ifadelerini kullandı.

YouTube
Bakan Fidan: Ortadoğu ve Asya Pasifik'teki silahlanma dünyayı bir uçurumun kenarına getirebilir
Dünya
30 Kasım, Cumartesi

Uluslararası sistemin politik, askeri, ekonomik ve çevresel zorluklar getirdiğini ifade eden Fidan, bu zorluklar için kritik jeopolitik bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Burada sistem bizi buna itiyor, bu da yeni müttefiklere itiyor. Bunun sonucu olarak, uluslararası güvenlik mimarisi gittikçe zayıflıyor." diye konuştu.

Orta Doğu'da, Asya Pasifik bölgesinde silahlanmanın arttığına dikkati çeken Fidan, "Bu, dünyayı bir uçurumun kenarına, hatta nükleer savaş tehlikesine getirebilir." ifadesini kullandı.


Fidan, öte yandan, tekno politikaların uluslararası dengeyi etkilediğini söyleyerek, yapay zekanın ve siber güvenlik sistemlerinin de tehdit algısını artırdığını kaydetti.



#Hakan Fidan
#Nükleer savaş
#Dışişleri Bakanı
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2F5hpylR9ntoZNuO8ReciFvtKEVA33.png?alt=media&token=60617df3-3a7e-4847-9d54-1bec81e8df03
yamtar

Terör devleti İsrail'in katliamına Dünya sessiz kalıyor. Korkarım Filistinli mazlumların ahı çıkacak Dünyadan. Emperyalist devletler ve paralı uşakları kahrolmadan Dünya huzur bulamayacak.

7 a önce
gundogan.matt675

Turkiye de digerlerinin elindeki silahlarin aynina sahip olmali yoksa vatan millet lafla muhafaza edilmez.

7 a önce
gundogan.matt675

Dunya degil heryere burnunu sokan devamli dunyanin her yerinde yahudiyle birlikte fesad fitne cikaran ingilizler ve digerleri ucurumun kenarinda, yoka.

7 a önce
Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.