|

Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da 7.7'lik deprem

Pakistan ve Afganistan'da 7.7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem, Hindistan'da da hissedildi. Depremde şu ana kadar 100 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Yeni Şafak
12:26 - 26/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:01 - 26/10/2015 Pazartesi
arşiv
arşiv

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü, Pakistan'ın kuzeyinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.



100 kişi hayatını kaybetti


Depremde 100 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. AFP'ye konuşan Pakistanlı yetkililer, ölü sayısının 100'e ulaştığını kaydetti.



Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan bilgi veren Kemal Hayder, depremin başkent İslamabad'da hissedildiğini belirterek, sarsıntının 30-40 saniye sürdüğünü aktardı.



Reuters'da yer alan haberde, Afganistan'ın kuzeydoğusunda 7.7'lik bir deprem meydana geldiği ifade edilirken, sarsıntıların Hindistan ve Pakistan'dan da hissedildiği kaydedildi.



ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan açıklamada depremin 196 kilometre derinlikte ve Feyzabad şehrinin 82 kilometre güneydoğusunda sakin bir bölgede meydana geldiği belirtildi.





AFAD'a bağlı 11 ekip bölgeye gitti


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 11 ekip, Afganistan'ın Hindikuş dağlarında meydana gelen deprem nedeniyle teyakkuza geçirildi.



AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Hindikuş dağlarında, Türkiye saati ile 12.10'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 11 arama kurtarma birliğinin hazır bekletildiği belirtildi.



Afganistan'dan gelebilecek bir uluslararası yardım çağrısıyla birlikte bu ekiplerinin yola çıkacağı, ek olarak 20 arama kurtarma uzmanının da bölgeye gönderileceği ifade edildi.



Yer kabuğunun 212 kilometre altında, Afganistan'ın Hindikuş bölgesi Bedehşan vilayetinde gerçekleşen depremin başkent Kabil'e uzaklığının 254 kilometre olduğu, depremin merkez üssüne 100 kilometre uzaklıkta toplam 931 bin kişinin yaşadığı belirtildi.












#Pakistan
#deprem
#Amerikan Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü
9 yıl önce