T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 13 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

TIR kasasında hayalet silah

Gaziantep'te 34'ü Avusturya yapımı Glock marka suikast silahı olmak üzere 44 tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili olan 3 kişi gözaltına alındı. Hayalet silah olarak bilinen Avusturya yapımı 34 Glock marka silahla birlikte toplam 44 tabanca ele geçirildi. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye'den Irak'ın kuzeyine yük götüren uluslararası bir taşımacılık firmasına ait TIR'da Gaziantep İpekyolu D-400 karayolu GATEM kavşağında yapılan aramada, 4 Alman yapımı walter, 2 sigsauer, bir beratta, 3 ruger ve 34 glock marka suikast silahı bulunduğunu ifade etti. Kamçı, "Bu tabancalara ait 82 şarjör ve bol miktara mermi ele geçirildi. TIR'da bulunan Bahar Ç, Feyzi Y. ile Mehmet Nedim A'nın üst aramasında da silah alımında kullanıldığı belirlenen 8 bin YTL ile 1800 dolara el konuldu" diye konuştu. "Hayalet tabancalar" X-ray cihazında farkedilmiyor.

  • GAZİANTEP


    Köy imamına silahlı saldırı

    Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Çardaklı Köyü imamı Kadir Çelenk, silahla vurularak öldürüldü. Kadir Çelenk (27), köyün camisinde dün sabah ezanını okuduğu sırada, aynı köyde yaşayan Hüseyin A. tarafından tabanca ile vuruldu. Çelenk, olay yerinde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Hüseyin A'nın, imamı, "namus meselesi" nedeniyle vurduğunu söylediği belirtildi. İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen zanlı tutuklandı.

  • ARDAHAN


    'Mezar ev'in sahibi Gül tutuklandı

    Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 2 kişinin kemiklerinin bulunduğu evin sahibi, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre Yafes Mahallesi Nehir Sokak'ta 2 kişinin kemiklerinin bulunduğu evin sahibi Abdullah Gül, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasının ardından, "örgüt üyeliği" iddiasıyla Cizre Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Gül, buradaki sorgulamasının ardından örgüt üyeliğinden tutuklanarak cezaevine konuldu. Gül'e ait evin bahçesinde ihbar üzerine 9 Şubat 2006 tarihinde başlayan kazı çalışmalarında 2 kişinin kemikleri bulunmuştu.

  • ŞIRNAK


    Oyuncak silahlarını yaktılar

    Diyarbakır Sur Belde Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi bir grup çocuk, "12 Şubat Uluslararası Çocuk Askerler Günü" nedeniyle düzenlenen törende oyuncak silahlarını yaktılar. Sur Belediyesi'nce "12 Şubat Uluslararası Çocuk Askerler Günü" nedeniyle İnönü Caddesi'nde kurulan çadırın önünde toplanan Çocuk Meclisi üyesi bir grup, savaş karşıtı dövizler taşıdı, slogan attı.

  • DİYARBAKIR


    Yüksek mahkemeye kameralı koruma

    Polisiye olayların açığı çıkarılmasında önemli ipucu ve kanıtlar sağlayan güvenlik kameraları, hızla çoğalıyor. Anayasa Mahkemesi'nin hem girişi hem de çevresi, önümüzdeki günlerden itibaren gizli kameralarla izlenmeye başlayacak. Yüksek mahkemenin başta ana giriş kapısı olmak üzere otogarı, tüm tali kapılar ve nöbetçi kulübelerine "gizle göz"ler yerleştirilecek. Yaklaşık 10 adet gizli kamera ile yüksek mahkeme, aralıksız 24 saat süreyle emniyet görevlileri tarafından izlenecek. Anayasa Mahkemesi yetkilileri, özellikle Yüce Divan duruşmalarının yapıldığı günlerde aşırı bir yoğunluk yaşandığını belirterek, bu durumun güvenlik zaafiyetine neden olabileceğine dikkat çektiler.


    Hollanda'da Türkler seçime güçlü girecek

    Hollanda'da 7 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere Türk toplumunun katılımının daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi ve katılacak bazı Türk asıllı adaylarla tanışmak amacıyla Wageningen kentinde, Türkler İçin Danışma Kurulu'nun (IOT) girişimiyle bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Türkler İçin Danışma Kurulu Başkanı Sabri Kenan Bağcı, Türk toplumunun Hollanda'da ekonomik yaşamdaki gücünü giderek siyasete de yansıtmaya başladığını belirterek, bunun daha da ileriye götürülmesini arzuladıklarını söyledi. Yerel seçimlerde Türk toplumunun, Hollanda siyasetindeki varlığını ve ağırlığını kesinlikle geçen döneme göre daha ileriye götüreceğini savunan Bağcı, bu seçimlerde en az 250 Türk adayın yerel yönetimlere girmesini beklediklerini söyledi.

  • WAGENİNGEN


    Hasretlerini sanal alemde gideriyorlar

    Bursa'nın Keles İlçesi'ne bağlı Baraklı Köyü'nün yurtdışında bulunan gurbetçileri, köy adına kurdukları internet sitesiyle hasret gideriyor.Keles İlçesi'nin en büyük köylerinin başında gelen Baraklı Köyü, yıllardan bu yana birçok kişiyi gurbete yolcu etti. Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan Halil Ulupınar ve Ahmet Koşan ismindeki gurbetçiler, köyle olan irtibatlarını koparmamak ve hemşehrileriyle duygularını paylaşmak için www.barakli.de adlı bir internet sitesi kurdu. Köyün internet sitesi diğer köylülerden de büyük ilgi görüyor. Sitede köyün tarihi, eşsiz manzaralarından oluşan resimler, üyeler bölümü, köyün ve Keles yöresine ait haberler ile ziyaretçilerin duygularını ifade edebilecekleri mektuplaşma bölümü yer alıyor.

  • BURSA


    Toprak altında kalan annesinin cesedini çıkardılar

    İzmir'de dün aşırı yağışlar nedeniyle Bornova İlçesi'ne bağlı Kavaklıdere Köyü girişindeki yol kenarında meydana gelen toprak kayması sonucu, göçük altında kalan kadının cesedine ulaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, yaptığı açıklamada, önceki gün toprak altında kalan Güllüzar Gördü'nün (49) çıkarılması için 01.00'e kadar çalıştıklarını, dün de havanın aydınlanmasıyla çalışmalara başladıklarını bildirdi. Ekiplerin sürekli çalıştığını ifade eden Barındır "Gece verilen 3-4 saatlik aranın dışında ekipler sürekli çalıştı. Kadına zarar vermeden arama yapmaya çalışıldı. O yüzden hassasiyet gösterdik. Zaman zaman elle, kazma ve kürekle çalışma yaptık, su tazyikiyle toprağı aktardık. Gönül isterdi ki canlı çıkarılsın. Yağmurun etkisiyle toprak tamamen balçık olmuş, kadın da boğularak ölmüş.

  • İZMİR


    Öğrencilerin cenazeleri ailelerine teslim edildi

    Niğde Aladağlar Demirkazık'ta çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 dağcı öğrencinin cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Aladağlar'da çığ düşmesi sonucu ölen Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi Bahar Ünal, Nilgün Acar, Zümrüt Işık ve Soner Kolçak'ın cenazeleri, yakınları tarafından Niğde Devlet Hastanesi morgundan alındı. Niğde Valiliği'nce tahsis edilen ambulanslara konulan Bahar Ünal'ın cenazesi Rize'ye, Nilgün Acar'ın cenazesi İzmir'e, Zümrüt Işık'ın cenazesi Ankara'ya, Soner Kolçak'ın cenazesi de Zonguldak'a gönderildi. Öğrenci grubunun diğer üyeleri Çağrı Ümüray, Reyhan Sönmez, Altun Özcan, Barış Ateş, Derviş Kızıltepe, Selahattin Gönen, Filiz Saral, Dilşat Üçöz, Serpil Baybörü ve Hakan Moda'nın da Niğde'de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara'ya gönderildikleri belirtildi.

  • NİĞDE (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi