T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 13 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hoşgörüye evet hakarete hayır!

Sevgi ve hoşgörü medeniyetinin kurucusu Peygamber Efendimiz'e hakaret eden karikatürler, binlerce vatandaş tarafından tel'in edildi. Vatandaşlar taşıdıkları karanfillerle barış ve hoşgörüye 'evet', 'hakarete' hayır dedi

Beyazıt Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişilik bir grup Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret eden karikatürlerin yayınlandığı ülkeleri protesto etti. Çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla organize edilen protesto gösterisinde aralarında çocukların da yer aldığı kadınlı-erkekli gruplar, taşıdıkları karanfillerle barış ve hoşgörüye 'evet', 'hakarete' hayır mesajı verdiler. Anti-semitizmin yasak olduğu Avrupa'da İslam'a karşı hakaretin 'düşünce ve basın özgürlüğü' gibi gösterilmesini protesto eden binlerce vatandaş batıyı İslam düşmanlığına karşı önlem almaya çağırdı.

MÜSLÜMANLAR TAHRİK EDİLMEK İSTENİYOR

Mazlum-Der Genel Başkanı Cevat Özkaya tarafından okunan ortak basın açıklamasında 'düşünce ve basın özgürlüğü' gibi kavramların arkasına sığınılarak İslamiyet'in kutsal değerlerine saldırıldığı belirtildi. "Bizler, bu bildiride imzası bulunan kuruluşlar ve burada toplanan duyarlı insanlar olarak, bu çarpık zihniyeti lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz'' ifadesinin yer aldığı açıklamada, İslam'ın değerlerine saldırı niteliği taşıyan karikatürlerle Müslümanlar tahrik edilerek, 11 Eylül sürecinde zihinlere kazılmak istenen ''İslam eşittir terör'' denkleminin daha da pekiştirilmek istendiği öne sürüldü. Beyazıt'ta dün öğle namazından sonra gerçekleştirilen eyleme Akabe Vakfı, Ak-Dav, Asder, AKV, Elbirder, Gönül Kuşağı Derneği, Gülder, Güldeste Derneği, Günışığı Derneği, Hikmet Vakfı, Hukuki Araştırmalar Derneği, İHADER, İHH İnsani Yardım Vakfı, İnsan Vakfı, KOBİDER, Müshak, Mazlum-Der, Medeniyet Derneği, Özgür-Der, TGTV, Tüketiciler Birliği ve YEKDER başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu katıldı. Öte yandan, basın açıklaması sırasında meydanda toplanan grup, bayrak yakılmaması konusunda sık sık uyarılmasına rağmen bazı kişiler bu uyarıyı dikkate almadı.

  • İSMAİL ZELVİ / OZAN KÖSE

    DİYARBAKIR'DA KÜRTÇE DÖVİZLERLE PROTESTO

    Bu arada Diyarbakır'da da sivil toplum örgütlerince düzenlenen Peygambere Saygı mitinginde İslam dünyasında tepkilere neden olan karikatürlerin yayınlandığı ülkeler protesto edildi. İstasyon Meydanı'nda 10 derneğin organizasyonuyla düzenlenen miting, ilahiler ile Türkçe ve Kürtçe şarkılarla başladı. Son karikatür olayının Batı'nın İslam'a ve onun peygamberine bakış açısını çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu savunan Anadolu Gençlik Temsilcisi Erdal Bilal Medeni, ''Her fırsatta İslam'ı terörizmle beraber ananlar bugün bu yakıştırmalarını Hazreti Muhammed'e karşı bir hakaret aracı olarak kullanmışlardır'' diye konuştu. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dövizler taşıyan grup, konuşmalar sırasında sık sık başta Danimarka ve ABD olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri aleyhine slogan attı.

  • İSTANBUL/ DİYARBAKIR

    Konsolosluğa yumurta yağmuru

    Alperen Ocakları'na üye yaklaşık 150 kişilik bir grup Taksim Meydanı'nda toplandı. Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanmasını protesto eden grup, çeşitli sloganlar atarak İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Fransa Başkonsolosluğu önüne gelen grup, burada karikatürlerin yayınlanmasını kınayan basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından gruptan bazıları, konsolosluk binasına yumurta yağdırdı. Geniş güvenlik önlemi alan polis, grubu dağılması yönünde uyardı. Hızını alamayan bazı göstericilerin konsolosluk binasına girmek istemesi üzerine polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Çevik kuvvetin gruba izin vermemesi sonucu eylemciler, konsolosluk binasından ayrıldı. Taksim Meydanı'nda bir süre eylemlerine devam eden grup, daha sonra dağıldı. Bu arada, gruptan bazılarının yumurta ile birlikte konsolosluk binasına taş attıkları öğrenildi. Atılan taşlardan biri TGRT muhabirine isabet etti.

  • İSTANBUL

    Sabah muhabirine saldırı kınandı

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayınlayan ülkeleri protesto amacıyla Konya'da yapılan gösteride Sabah Gazetesi Muhabiri Aliye Çetinkaya'nın taşlı saldırıya uğramasını kınadı. TGC'den yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: ''Karikatür krizinin, başı açık olduğu için bir kadın gazetecinin taşlanmasına kadar ulaşan niteliği, ülkemiz ve mesleğimiz için tehlikeli bir dönemece girildiğini daha da somut biçimde göstermektedir. Saldırının 'dinsel hoşgörünün simgesi' sayılan Konya'da meydana gelmiş olması da ayrıca düşündürücüdür. TGC Yönetim Kurulu olarak, meslektaşımıza yöneltilen saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırganların en kısa sürede adalete teslim edilmelerini istiyoruz.'' Basın Konseyi de İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayınlayan ülkeleri protesto amacıyla Konya'da yapılan gösteride Sabah Gazetesi Muhabiri Aliye Çetinkaya'nın taşlı saldırıya uğramasını şiddetle kınadı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi