T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Bitlerin tarihi insanlık kadar eski

İnsanlarda yaşayan bitlerin bugüne kalan en eski örnekleri 4 bin yıllık mumyalarda bulunmuş. Bitler, bilinenin aksine, temiz ve sağlıklı saçı, kirli saça tercih ediyorlar.

İnsanların korkulu rüyası olan bitlerin tarihinin, insanlık tarihi kadar eski olduğu ve 4 bin yıllık mumyaların üzerinde bitlerin bulunduğu biliniyor. İnternetteki "www.tipdünyası.com" adlı sitede bit ve bitlenmenin dünyanın her tarafında yaygın olduğu ve bitlerin çok eski çağlardan beri varolduğu belirtiliyor. Sitede, bitlenmenin, yaygın olarak düşünüldüğü gibi pislikle bir ilgisi olmadığı vurgulanarak, bitin, temiz ve sağlıklı saçı, kirli saça tercih ettiği belirtiliyor. Yetişkin ya da çocuk, herkesin bitlenebileceğinin belirtildiği sitede, şu uyarılarda bulunuluyor: "En yaygın belirti, başın ve ensenin şiddetle kaşınmasıdır. Saç biti, son derece bulaşıcıdır. Tarak, fırça, eşarp, yastık, şapka ve tüylü oyuncaklar gibi paylaşılan kişisel eşyalar ile yayılırlar. Tekrarlanan salgın riskini azaltmak için bu eşyaları paylaşmaktan kaçınılmalıdır."

Sirkeler daha kolay görünür

Sitede, sirkeleri görmenin, bitin kendisini görmekten daha kolay olduğuna işaret edilerek, "Bitler, genellikle enseye yakın, kulakların ve başın arkasında saç tellerine tutunmuş halde bulunurlar. Sirkeler, kir ya da kepek gibi yıkanarak temizlenemezler. Önce etkili bir ilaç ile öldürülmeli, sonra özel bir tarakla temizlenmelidir" deniliyor.



28 Eylül 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED