YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Şimdi de Kışlalı bombası

KIŞLALI cinayetiyle ilgili dört kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Necdet Yüksel'in "Bombayı ben yerleştirdim" dediği öne sürülürken, eylem emrini veren kişinin de Ferhan Özmen olduğu iddia edildi.

İSTANBUL- Emniyet'in, Uğur Mumcu suikastini aydınlatmaya yönelik UMUT operasyonunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Dün gözaltına alınan dört kişinin Ahmet Taner Kışlalı suikastine de karıştığı gerekçesiyle sorgulandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan dokuz zanlıdan biri Karakuş'un itirafları ekseninde sorgulanıp DGM'ye çıkarılırken dün suikastle ilgili olarak dört ismin daha gözaltına alındığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti: Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan dokuz zanlıdan biri sorgusunda bombalı eylemler konusunda, 'Hakkı bu işleri bilir' şeklinde ifade verdi. Bunun üzerine Hakkı Şanlı adlı şahıs İstanbul Terörle Mücadele ekipleri tarafından önceki gün saat 03.00 sularında evinden alındı. Aynı gece uçakla İstanbul'dan Ankara'ya gönderilen Şanlı, ilk sorgusunda Necdet Yüksel'in adını 'Kışlalı suikastinde birlikte çalıştık' diyerek verdi. İfadeye göre Yüksel ve Şanlı gazeteci Ahmet Taner Kışlalı'ya yönelik suikast öncesinde istihbarat yapmışlardı. Bunun üzerine Necdet Yüksel de Ankara'da gözaltına alındı. Zanlılardan Necdet Yüksel ve Hakkı Şanlı'nın gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı suikasti ile ilgili olarak sorgulandığı belirtildi. Yüksel'in ifadeleri doğrultusunda suikaste karıştığı öne sürülen Selçuk Şahin adlı bir şahıs da yakalanıp Ankara'ya gönderildi. Şahin'in de Kışlalı suikastinde rol aldığı iddiasıyla sorgulandığı bildirildi. Kışlalı suikastinin 'beyni' olduğu öne sürülen kişi ise İstanbul'da yakalandı. Adının Ferhan Özmen olduğu öğrenilen bu kişinin Kışlalı suikastinin beyni olduğu gerekçesiyle yakalandığı belirtildi. Özmen İstanbul İstihbarat Şubesi'nce sorgulandıktan sonra Ankara'ya gönderildi. Özmen'in soruşturma kapsamında daha önce yakalanan kişilerin itirafları sonucu Kışlalı olayının planlayıcısı olarak gündeme geldiği belirtildi.

İtiraf etti iddiası

Necdet Yüksel'in sorgusunda Kışlalı'nın arabasına bombayı koyan kişinin kendisi olduğunu itiraf ettiği öne sürüldü. Yüksel'in, olaya karışanların da isimlerini vererek, 'bombayı Kışlalı'nın arabasına bizzat ben koydum' dediği belirtildi. Bu arada Yüksel ve Şanlı'nın Tevhid Grubu'ndan ayrı faaliyet gösterdiği belirtilirken bu kişilerin İranla bağlantılı olduğu iddiası araştırılıyor. Yüksel'in Sincan'da çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği cephane tarlasının yerini polise ihbar eden kişi olduğu öne sürüldü. Öte yandan Hizbullah örgütüne ait olduğu iddia edilen silahların seri numaralarının kazınmış olması silahların örgüt bağlantılı olduğu konusunda kuşkulara neden oldu.




Kağıda basmak için tıklayın.

MUMCU SUİKASTINA SEKİZ TUTUKLAMA
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`nun katillerinin yakalanması amacıyla düzenlenen Umut Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 8`i tutuklandı.
Gözü yaşlı anneler
Edirnekapı Şehitliği şehit annelerinin akınına uğradı. Mezarlıkta hüzünlü anlar yaşandı...
Bahçeli'nin kredisi bitti
Somuncuoğlu'nun bakanlıktan azledilmesinden sonra MHP'deki muhalefet hareketlendi. Ramiz Ongun'un başını çektiği muhalefete 15'e yakın milletvekili de destek veriyor.
THY paraları uçurdu
TBMM KİT Komisyonu üyesi Armağan Yılmaz, THY yönetiminin birçok yolsuzluğa karıştığını belirterek, kurumun kaynaklarının sağa sola peşkeş çekildiğini iddia etti
Sezer yarın Çankaya'da
Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Sezer yarın yemin ederek Çankaya'ya çıkıyor. Demirel ise '7. kez' Güniz Sokak'a dönecek.
Temsil tazminatı isteriz
Cumhurbaşkanı Demirel tarafından onaylanan ve kamuoyunda "kıyak emeklilik" diye bilinen kanuna, TSK'dan sonra, vali ve kaymakamlar da isyan etti.

Selçuk: AB hukuk için bir kurtuluş
İSTANBUL- ABD gezisini tamamlayan Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, yurda döndü. Selçuk, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Harward Üniversitesi'nin davetlisi olarak gittiği ABD'de çeşitli üniversitelerde konuşmalar yaptığını ve bazı temaslarda bulunduğunu belirterek, ziyaretinin Türkiye açısından yararlı geçtiği söyledi. Yaptığı konuşma ve temaslarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Selçuk, "Türkiye hakkında önyargılı olduklarını saptadım ve bunları kırmaya çalıştım" dedi. AB sürecinin hızlandırılması açısından bu tür etkinlikleri ve faaliyetleri sürdüreceğim diyen Selçuk "AB'yi hukuk için de bir kurtuluş olarak görüyorum" şeklinde konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...