Benzinlikte dehşet
Rami'de bir benzincide meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Depoların patlamaması büyük bir faciayı önledi.
İSTANBUL- Rami Kışla Caddesi üzerinde bulunan BP istasyonunun marketinde meydana gelen patlamada 2 kişi öldü 3 kişi de ağır yaralandı. Marketin elektrik panosunun olduğu bölümde saat 11.00 sıralarında meydana gelen patlama sonucunda marketin duvarları çevreye dağıldı. Marketin arka duvarı, blok halinde uçarak, arka tarafta bulunan oto yıkama bölümünde aracını yıkatan Sadettin Güloğlu ile oto yıkayıcısı Hurşit Kızılkaya'nın üzerine düştü. Duvar parçalarının etkisiyle kafası ezilen Güloğlu ve Kızılkaya olay yerinde hayatını kaybetti.
PATLAMADA 'GAZ' TARTIŞMASI
Benzin istasyonunda çalışan görevliler patlama sonrasında dışarıya doğru bir alev topunun çıktığını belirtirken, itfaiye yetkilileri ile BP Türkiye Temsilciliği görevlileri arasında patlamanın nedeni konusunda anlaşmazlık yaşandı. İtfaiye patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklanmış olabileceğini ifade ederken, BP görevlileri ise gaz kaçağının olmadığını savundular. Patlama nedeniyle çevredeki işyerlerinin camları kırıldı. İSTİHBARAT SERVİSİ
İstasyonlar kapatılacak
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Teknik Şefi Kemal Zeki Ocak, şehir içinde bulunan benzin istasyonlarının potansiyel tehlike olduğunu belirtti. Her hafta 2 ya da 3 tane ruhsatsız benzin istasyonunun pompalarını söktüklerini anlatan Ocak, "Tehlike arzeden istasyonları da tamamen kapatacağız. Yıl sonuna kadar toplam 92 istasyon kapatmayı hedefliyoruz" dedi.
|