YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


22 milyon $'ı yuttu

İzmir'deki 'Balina Operasyonu'ndaki hayali ihracatın hacmi 22 milyon dolar olarak açıklanırken, 35 trilyon liralık naylon fatura ele geçirildiği bildirildi.

İzmir Mali Şube Müdüğürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 11 değişik ülkeye toplam 22 milyon dolarlık hayali ihracat yapıldığı belirlendi. İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, düzenlediği basın toplantısında, operasyonlarda 20 kişinin gözaltına alındığını, şirket ve şahıs ismi veremeyeceklerini söyledi. Yücesan, düzenlediği basın toplantısında, operasyonlar sürerken yayınlanan haberin suç delillerinin yokolmasına yolaçtığını ifade etti.

"Ahtapot", "Balina" yakıştırma

Yücesan, operasyona "Ahtapot", "Balina" gibi sıfatlar takılmasının da doğru olmadığını dile getirerek, operasyonları yaparken, herhangi bir isim kullanmadıklarını, bu tür sıfatların basın tarafından çıkarıldığını söyledi.

5 ilde operasyon: 20 gözaltı

Operasyonla ilgili olarak 20 kişinin gözaltında olduğunu ve 10 günlük gözaltı süresi aldıklarını ifade eden Yücesan, operasyonun 2 gündür 5 ilde devam ettiğini bildirerek, gözaltındaki kişi ve şirket isimlerini bu aşamada açıklayamayacağını kaydetti. Operasyonla ilgili olarak 11 değişik ülkeye toplam 22 milyon dolarlık hayali ihracat gerçekleştirildiğini belirten Yücesan, şöyle devam etti: "35 trilyon liralık naylon fatura ele geçirdik. Bu şirketlerin, ihraç etmiş gibi gösterdikleri ülkelerin alıcılarından ülkemize bir kuruş gelmemiş. Bu ülkelerle irtibata geçtik, bunlardan aldığımız bilgiler bu yönde. Ortada mal sevkiyatı falan yok, tamamiyle hayali. "

1.5 katrilyonluk hayali ihracat

Yücesan, son 1 yıl içinde İzmir Defterdarlığı ile hayali ihracat ve naylon fatura konularında ortak inceleme ve araştırmalar yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti: "1998 ve 1999 yıllarını inceledik ve 1.5 katrilyon liralık vergi kaçağı ve hayali ihracat belirledik. Daha da geriye gitmedik, 1997'yi bilmiyorum. Bu şebekelerin, bundan sonraki aşamaları da inceleniyor. Rakam büyüyor, daha da büyüyecek... Aslında esas konu ihracatla ilgili mevzuatın yeniden düzenlenmesidir. İhracat kolaylığı mevzuatını istismar ederek, trilyonlarca lirayı götürdüler. Bu, çok daha büyük rakamlara da ulaşabilir."


 


Kağıda basmak için tıklayın.Sayfayı Birine ePostala...

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...