300 yılın en büyük çukuru geliyor nakit için siper alın

00:008/07/2010, الخميس
G: 7/07/2010, الأربعاء
Yeni Şafak
300 yılın en büyük çukuru geliyor nakit için siper
300 yılın en büyük çukuru geliyor nakit için siper

Krizde çift dibi fiyatlandırmaya başlayan piyasalara uyarılar bir bir geliyor. Piyasa Gurusu Prechter, piyasalarda son üç yüz yılın en büyük düşüşüne işarete ederken, Nobelli Ekonomist Krugman da 'Derin bir çukurdayız ve buradan çıkmak için olağandışı şeyler yapmak gerek' dedi

Piyasa Gurusu olarak tanınan ünlü ekonomist Robert Prechter, 1930'lu yıllarda ortaya atılan bir teoriye dayanarak yaptığı çözümlemede piyasaların 300 yılın en büyük düşüşünü yaşayacağını öne sürerek, yatırımcılara nakit yatırımlarında 'siper almaları' tavsiyesi yaptı.

KIŞ GELİYOR PALTOLAR DIŞARI

Prechter, "Ben kış geliyor, bir palto alın diyorum. Diğerleri size çıplak gezmenizi tavsiye ediyor. Eğer benim görüşüm yanlışsa size birşey olmaz, ama onlar hatalıysa ölürsünüz. Bu belli bir süre güvende olmak için verilmiş oldukça şefkatli bir tavsiye" dedi. Prechter, bu şartlar altında yatırımcılara şu tavsiyede bulundu:

PARA SERÜVENİ BAŞLIYOR

"Bireysel yatırımcılar hisse piyasasından tamamen çıkıp, önümüzdeki yıllar içinde nakit veya nakite çevrilebilir devlet tahvili benzeri enstrümanlara geçmeliler." Prechter, ellerinde hisse tutan yatırımcıların, 2008 ve 2009 krizlerinden ve hatta 1929 Büyük Buhran'ı ve 1879 panik yıllarında olduğundan daha büyük darbe yiyeceklerini öne sürdü.

BÜYÜK OKYANUS'UN SULARI...

Prechter, olabilecekleri 1720 yılında Büyük Okyanus'un sularının yükselmesi sonrasında İngiltere'nin yaşadığı duruma benzetti. İngiltere'de yatırımcılar yaklaşık 100 yıl boyunca bu doğa olayından olumsuz etkilenen şirketlerin hisse senetlerini almaktan uzak durmuşlardı.


Lavabo stratejimiz olmalı

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, ABD'nin ekonomiyi tekrar resesyona girmekten koruması için mali ve parasal politikaları kullanarak mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini söyledi. Krugman, "Çok uzun süreli bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Lavabo stratejimiz olmalı. Ulaşabildiğimiz her şeyi buraya atmalıyız." dedi. "Yapılabilecek en etkili şey federal hükümetin insanları işe alması." diyen Krugman, "Derin bir çukurdayız ve buradan çıkmak için olağandışı şeyler yapmak gerek." dedi.