NKÜ Araştırma-Uygulama Hastanesi Tekirdağ'ın yüzakı

Mustafa Erkaya
00:006/11/2010, Cumartesi
G: 6/11/2010, Cumartesi
Yeni Şafak
NKÜ Araştırma-Uygulama Hastanesi Tekirdağ'ın yüzak
NKÜ Araştırma-Uygulama Hastanesi Tekirdağ'ın yüzak

Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, "Hedeflediği vizyon itibariyle mevcut mekana sığmayan hastanemizin yeni açılımlar gerçekleştirmesi adına kampus alanı içerisinde modern ve donanımlı bir binaya ihtiyacı var. Bunun için; siyasilerin, sivil toplum kuruluşlarının, el birliği yaparak desteklerini bekliyoruz" dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili açıklamada bulundu. Rektör Nizamettin Şenköylü, hastanenin kısa süre içerisinde kendi ayakları üzerinde durmayı başardığını söyledi. Rektör Şenköylü, seçkin bir sağlık kadrosu kazandırmış olan hastanenin bu güne kadar Tekirdağ'lılardan büyük yardım ve destek gördüğünü belirtti. Şenköylü, bu desteğin sürdürülerek hastanenin güzide kadrosunun yanında olduğunu hissettirmenin büyük önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, "Hedeflediği vizyon itibariyle mevcut mekana sığmayan hastanemizin yeni açılımlar gerçekleştirmesi adına kampus alanı içerisinde modern ve donanımlı bir binaya ihtiyaç var. Yapımı için; siyasilerin, sivil toplum kuruluşlarının, Tekirdağ Halkının, el birliği yaparak desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz" dedi. Rektör Şenköylü, 2 yıl gibi kısa süre içerisinde 6 profesör, 15 doçent ve 43 yardımcı doçentten oluşan hepsi alanında deneyimli ve akademik kadro yapısı, tüm çalışanların fedakar çalışmaları ile hastanenin şu an aranan bir kurum haline geldiğini söyledi.


GÜNDE 500'ÜN ÜZERİNDE HASTAYA HİZMET VERİLİYOR

Şenköylü, "Küçük ama çağdaş ve donanımlı hastanemizde günde 500'ün üzerinde ayakta ve 30 yatar hastaya hizmet veriliyor. Randevu alabilmek için yarışır hale gelen vatandaşlarımız sabahları koridorları doldururken adım atacak yer kalmamaktadır" diye konuştu. Şenköylü, hastanenin, Göğüs Hastalıkları hastanesinin boşaltılmasından bir yıl sonra yoğun emek harcanarak; 60 yatak, 3 ameliyathane, 6 yataklı 1 genel yoğun bakım, 5 kuvözlü 1 Yenidoğan Yoğun Bakım ünitelerini, Doğumhaneyi ve 16 Kesitli Bilgisayarlı Tomografi cihazı bulunan Görüntüleme Ünitesini kurduğunu belirtti. 2011 yılı başlarında da Koroner Anjiyografi ve Kalp Damar Cerrahisi ünitelerinin açılması için gerekli çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti. Hastanenin bulunduğu yerin sit alanı olarak tescil edildiğine dikkat çeken Şenköylü, mekanın yetersiz olması nedeniyle ilave inşaat yapabilme imkanı bulunmadığını, bu yüzden gerekli taleplerin karşılanmasında zorlanıldığını vurguladı. Yeni hizmet birimleri oluşturmada güçlükler yaşandığına işaret eden Şenköylü, hastanede görevli akademik kadroları kaybetmemek rahat ve Tekirdağ halkına daha yararlı hizmet verebilecekleri modern ve çağdaş bir yapının gerekliliğini dile getirdi.