Doç Dr. Canfeza Sezgin hazırladığı “Hangi Kansere Hangi Bitki” kitabında bilimsel tedavi metodlarına yardımcı olacak bitkisel tedavileri anlatıyor.
Doç Dr. Canfeza Sezgin, “Kanser kelimesinin kendisi çaresizlik ve korkutucu bir anlam taşımaktadır” diyerek başlıyor kitabına. Sezgin, bilimsel tedavilerin yanı sıra yüzyıllardır kullanılan geleneksel tedavilerin de tamamlayıcı tedaviler olarak uygulanması gerektiğini düşündüğü için yaptığı 10 yılı aşkın çalışmaları sonucu “Hangi Kansere Hangi Bitki” kitabını yayınlamış. Dr. Sezgin, kullandığımız ilaçların büyük bir kısmının doğal ürünlerden geliştirildiğini ifade ederken, kanser tedavisinin sadece bitkilerle yapılmasının mümkün olmadığının da altını çiziyor. Kitapta geçen bir kaç bitki ve faydaları şöyle: Arı Poleni: Akciğer, beyin, kalınbağırsak, lösemi, malign melanom, meme ve prostat kanserlerinde faydalı. Ayrıca akciğer kanserine karşı koruyucu.
Biberiye: Akciğer, cilt, kalınbağırsak, lösemi ve meme kanserlerinde faydalı. Ayrıca kansere karşı koruyucu. Çörekotu: Akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer, karın zarı, lösemi, lenfoma, meme, pankreas, prostat, yumuşak doku kanserlerinde faydalı. Işgın: Akciğer baş-boyun, karaciğer, lösemi, meme, mide ve rahim ağzı kanserlerinde etkili. Keten Tohumu: Kalınbağırsak, malign melanom, meme ve prostat kanserlerinde faydalı.
Yeşil Çay: Akciğer, baş-boyun, beyin, kalınbağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme ve prostat kanserlerinde etkili. Ayrıca kansere karşı koruyucu. Kitapta daha pek çok bitki ve kullanım şekilleri de anlatılıyor.