Bir plazma bağışçısı, 6 koronavirüs hastasını kurtarıyor

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Adana Şube Başkanı Saygılı, salgın sürecinde ağır hastaların tedavisinde kullanılması için immün plazma bağışlayanların 6 kişiyi kurtardığını belirterek, Adana'da da bu farkındalığın yüzde 100 oranında olduğunu kaydetti.

1 plazma bağışçısı 6 koronavirüs hastasına can oluyor.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, dünyada denenmiş örnekler olması nedeniyle plazma tedavisinin entübe ve ağır hastaların kurtulmasında yardımcı yöntem olarak uygulandığını belirtti.

1 BAĞIŞÇI 6 KİŞİYİ KURTARIYOR

Her immün plazma bağışçısının 6 ağır koronavirüs hastasının kurtulmasına yardımcı olduğunun altını çizen Başkan Saygılı, "Her alınan plazma ikiye bölünüyor. 2 hastamızın şifa bulmasına vesile oluyor. Bu enfeksiyonu geçirip iyileşmiş her hastamız da 3 kez bağış yapabiliyor. Dolayısıyla 6 hastanın kurtulmasına vesile oluyor. Kişinin ihtiyacı olan plazmayı vücut 1 hafta,15 gün içinde kendi üretiyor" diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/26/10/37/resized_83bff-dbddbdfda93805f6abb280936072b7d8.jpg

ADANA’DA YÜZDE 100'Ü PLAZMA BAĞIŞÇISI

Türkiye ortalamasına göre, Adana'da pandemi sürecindeki farkındalığın çok yüksek olduğuna dikkat çeken Saygılı, "Türkiye ortalamasında Adana'da her koronavirüs sürecini geçirmiş vatandaşlarımızın yüzde 100’e yakını başka sağlık sorunu yoksa gelip plazma bağışını yapıyor. Adana’da bu anlamda önemli bir farkındalık var" dedi.

KORONAVİRÜS
İmmün plazma tedavisi uygulanan koronavirüs hastasından iyi haber: Kısmi iyileşme işaretleri var

KORONAVİRÜS
İstanbul Tıp Fakültesi'nde immün plazma tedavisinde yeni cihaz: Plazmadaki virüs ve patojenler temizleniyor

KORONAVİRÜS
Koronavirüsü yenip hastalara şifa olacaklar: 4 doktor immün plazma bağışladı

GÜNDEM
Gaziantep'te koronavirüs hastası kadın, immün plazma tedavisiyle sağlığına kavuştu

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Çelik'ten heyecanladıran açıklama: İmmün plazma ile iyileşmeler hızla artıyor