Yeni Şafak'tan açıklama

Cuma günü yenisafak.com ile TVNET'te yayınlanan ve daha sonra yayından kaldırılan Şemdinli haberiyle ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Karagül bugünkü yazısında bir açıklamaya yer verdi.

Yeni Şafak

Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün bugünkü yazısında yer alan açıklama şöyle:

Olağanüstü gelişmeler yaşıyoruz. Bu ülkenin her vatandaşı gibi gazeteciler de yoğun bir mücadele veriyor. Böyle zamanlarda maddi hatalar, yanlışlıklar olabiliyor. Cuma akşamı gazetemizin internet sitesinde ve TVNET'te Şemdinli ile ilgili bir haber yayınlandı. Haberin ve kullanılan dilin yanlışlığı kısa süre içinde anlaşıldı ve yayından kaldırıldı. Bu konuda bizi uyaranlara teşekkür ediyor ve haber için okuyucu ile izleyicilerimizden özür diliyorum.

Ancak, bu olay sonrası Yeni Şafak'a, TVNET'e, şahsıma, kısaca bütün Albayrak Medya Grubu'na yönelen sistematik saldırıların haberden bağımsız bir linç girişimi olduğunu da ilan etmiş olayım. Girişimin arkasındaki kişileri ve sebepleri biliyoruz. Saldırıda kullanılan tetikçileri de. 15 Temmuz akşamı, onlar daha ne olduğunu bile anlayamadan Yeni Şafak ve TVNET 22:30'larda “darbe oluyor", “FETÖ darbe yapıyor" diye uyarılar, çağrılar yaparken, “darbeye hayır" yazıları yazarken onlar uyuyordu. Keşke o haberimiz de yanlış çıksaydı, biz yanılmış olsaydık. Darbe girişiminden bir ay önce ordudaki FETÖ'cü yapılanmayı gün gün deşifre eden Yeni Şafak'ın 15 Temmuz manşetine baksınlar: “TSK bile pes etti" başlığının ne anlama geldiğini bir kavrasınlar önce. Bu erken uyarılardan çok rahatsız oldular. Çünkü darbeciler kadar onlar da suç üstü yakalandı.

Çünkü biz, gazeteciliği ülke sevgisiyle yoğurmuş bir grubuz, öyle bir ekibimiz var. Bize sistematik bir şekilde saldıranların hesaplarının ne olduğunu biliyoruz. Bizim memleket mücadelesinden başka hesabımız olmadı, hiç olmayacak.

Bu olağanüstü dönemde şimdilik bu kadar yazayım. Gazintep'te 50'den fazla insanımızı teröre kurban verdik. Birileri Türkiye'yi Suriye sınırında bir şeylere zorluyor. Bu kampanyaların da oradaki mücadeleden bağımsız olduğunu sanmıyorum.

Şimdilik susmakla yetinelim. Kimin yerli, kimin uzantılarının nereye gittiğini daha sonra konuşuruz.

GÜNDEM
FETÖ kriptoları-PYD kriptoları: Darbe çöktü, sıra o Koridor'da