'Yangın riski var' diyerek duyurdular: Kazdağları Milli Parkı'na girişler kapatıldı

Balıkesir ve Çanakkale sınırlarında bulunan Kazdağları'nın Edremit ilçesindeki milli park alanları, orman yangınlarıyla ilgili kritik bir döneme girilmesinden dolayı 31 Ekim'e kadar giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Kazdağları Milli Parkı

Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içinde yer alan Kazdağları'nın Edremit ilçesindeki milli park alanlarına girişler, orman yangınlarıyla ilgili kritik bir döneme girilmesinden dolayı geçici olarak durduruldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Balıkesir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun aldığı karara atıfta bulunularak, Kazdağları Milli Parkı'nın 31 Ekim'e kadar girişe kapatıldığı duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son hava raporlarında orman yangınları bakımından son derece elverişli kritik bir haftaya girildiği vurgulanan açıklamada, Balıkesir'in en fazla orman yangını riski bulunan 10 ilden biri olduğu belirtildi.

Birkaç gün hava sıcaklıkların 35 derece ve üzerinde seyredeceği, havadaki nemin yüzde 30'un altında kalacağı bildirilen açıklamada," ifadesi kullanıldı.

GÜNDEM
Kazdağları’ndaki Seyir Terası’nın camı çatladı: Ziyarete kapatıldı

GÜNDEM
Bakan Kurum'dan 'yangın' uyarısı: Vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını rica ediyorum

GÜNDEM
Yerli ve milli T-70 yangın söndürme helikopteri Muğla'daki orman yangınlarına 'Nefes' oluyor