Uçakla gelen istihbaratçıların görüntüleri ortaya çıktı

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluk binasına girdikten sonra ortadan kaybolan Cemal Kaşıkçı olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Kaşıkçı için Arabistan'dan gelen 2 özel jette yer alan istihbarat çalışanlarının isimleri ve fotoğrafları ve görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak
Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasında dahli olan 15 kişilik Suudi ekibinin fotoğraf ve görüntüleri ortaya çıktı.

Suudi asıllı Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamamasına dair yaşananları gizemi çözülüyor.

GÜNDEM
Esrarengiz Suudi ekip böyle geldi

Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaçırılması olayına karışan 15 kişilik esrarengiz istihbarat timindeki şahısların kimlikleri ortaya çıktı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/10/05/09/resized_9e2f4-cc90bad0kasikcizaman1.jpg

Sabah'ın haberine göre, 2 Ekim'de HZ SK1 ve HZ SK2 kuyruk numaralı iki ayrı Gulfstream IV tipi özel jetle Riyad'dan kalkıp Atatürk Havalimanı'na inen kişiler şunlar:

Valizlere ceset kontrolü

Emniyet raporunda, uçağa binecek şahısların Genel Havacılık Terminali'ne girdikleri an yanlarında bulundurdukları valizlerin X-RAY cihazından geçip geçmediğinin kontrolünün de yapıldığı belirtiliyor ve şu bilgilere yer veriliyor:

"X-RAY güvenlik görevlisine 'Bu bagajlarda parçalanmış vücut parçalarının olması durumunda bunun cihazlardan geçtiği esnada görülüp görülemeyeceği' sorulduğunda güvenlik görevlisi, vücut parçalarına ait izlerin mutlak suretle cihazdan görülebileceği, dolayısıyla 7 yolcuya ait bagajlarda herhangi bir olumsuz görüntünün olmadığını beyan etmiştir. CCTV canlı izleme ünitesinden saat 22:00'de hareket eden özel jet ile alakalı olarak canlı izleme yapılmış, uçağın park alanı tespit edilmiş, o esnada kamera açılarının el verdiği ölçüde kayıt altına alınmıştır."

Görüntüler yayınlandı

Öte yandan Suudi istihbaratçıların konsolosluğa geliş görüntüleriyle, otele giriş görüntüleri yayınladı.

GÜNDEM
Kaşıkçı olayının düğüm noktası: Konsolosun evi

GÜNDEM
Kaşıkçı olayının olağan şüphelileri: Selman, Sisi ve Al Maktum