TÜBİTAK'taki FETÖ'cülerin işi

Bilim, Sanayi Bakanı Faruk Özlü, FETÖ'nün haberleşme ağı 'ByLock'u TÜBİTAK'ta çalışan FETÖ yapılanmasına mensup kişilerin geliştirdiğini söyledi. Bakan Özlü, ihanet çetesi üyelerinin haberleşmek için kullandığı kriptolu yazılımın yaklaşık 215 bin kişi tarafından kullanıldığını açıkladı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kamuoyunda “ByLock” olarak bilinen ve haberleşmede kullanılan kriptolu yazılıma ilişkin, “O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var. Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK'ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var” dedi.

ÖRGÜTLE İLGİSİ OLANLAR UZAKLAŞTIRILACAK

Bakan Özlü, şunları kaydetti: “Bakanlığımıza bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşlar var. Bakanlığımız bünyesinde 3 bin 500 çalışanımız var. Bağlı ve ilişkili kuruluşlar ile birlikte yaklaşık 12 bin çalışanımız var. Yürüttüğümüz çalışmalarda komisyonlar oluşturduk. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için ciddi bir çalışma yaptık. Toplamda ilk aşamada 326 personelin işine son verdik. Bunlardan 167'si TÜBİTAK'tandı. İkinci aşamada da 201 kişinin işine son verildi.”

PROJELERİ TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINA VERİLDİ

İkinci bir çalışma yürüttüklerine de dikkati çeken Özlü, FETÖ'nün TÜBİTAK'taki birtakım projeleri kendi yandaşlarına yönlendirme, onlara iş ve proje verme, maddi menfaat sağlama yönündeki durumların tespiti için çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

GÜNDEM
Operasyonlar örgüte ByLock’tan sızdırıldı

BİLİM OLİMPİYATLARI'NI DURDURDUK

Özlü, “Meşhur kamuoyunda bilinen 'ByLock' var. O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var. Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK'ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var” dedi. Eskiden bilim olimpiyatlarının yapıldığını hatırlatan Özlü, “2011 yılında bu Bilim Olimpiyatları'nda toplam verilen 92 madalyanın 73'ü bu kapatılan liselere (FETÖ bağlantılı) mensup öğrencilere verilmiş. Bu kadar bir taraflılık akla sığacak bir şey değil. 2015 yılında da 114 madalyanın 54'ü veriliyor. Bu olimpiyatları durdurduk.” diye konuştu.