Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazını Marmaris'te kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Muğla'nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesi'ndeki Okluk Millet Camisi'nde kıldı. Daha sonra camideki vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Nasıl bizim için Ayasofya Cami Şerifi'nin kutlu açılışı müyesser olduysa, Haremi Şerif'in de açılışını bu millete nasip eylesin" dedi Erdoğan cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Muğla'nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesi'ndeki Okluk Millet Camisi'nde kıldı.

Bayram namazının ardından camideki vatandaşlara hitap eden Erdoğan,diye konuştu.

Akrabalar arasındaki muhabbetin devam ettirilmesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, bayramlarda anne baba ve büyüklerin ziyaret edilmesinin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti. Vatandaşlar ve çocuklar, Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

Harem-i Şerif

Aslında Harem-i Şerif Mekke'deki Kabe-i Muazzama, Medine’deki Mescid-i Nebevi ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa için de kullanılan bir tabirdir.

Kısaca Harem-i Şerif üç kutsal bölge için kullanılır.

Mescid-i Aksa

Mescid-i Aksa denilince birçoğumuzun aklına "Altın Kubbeli" bir yapı gelmektedir. Bu altın kubbeli yapı Mescid-i Aksa değil, "Kubbetü’s Sahra" dır. Mescid-i Aksa düşünüldüğü gibi bir yapı değil, Allah (c.c.)’ın kutsal kıldığı bir arazinin, bir alanın adı yani bir Haremi Şerif bölgesidir. Bu alan Müslümanların ilk kıblesidir.

GÜNDEM
Emine Erdoğan'dan Babalar Günü mesajı: Sevginin ve güvenin en güçlü sembolü

GÜNDEM
Cumhur İttifakı'ndan taviz vermeyiz

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı: Filistin ve Sudan vurgusu