CHP'li müşahit: Gerçeklerle savaşılmaz muhalefet bölünerek kaybetti

Türkiye geneli sandıkların açılmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı oy oranları belirginleşmeye başladı. CHP, sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çıkması karşısında umutsuzluk sinyalleri vermeye başladı. Seçim sonuçlarına itiraz eden CHP'yi, yine CHP'li bir müşahit yalanladı. Sahada bizzat gördüklerini aktaran CHP'li müşahit sosyal medyadan “Şu anda Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın hiç oy almadığı bir yerden 3 milyon oy alması gerekiyor. Gerçeklerle savaşılmaz. Muhalefet bölünerek kaybetti.” dedi.

Neslihan Altun
CHP seçmeni pes etti.

Türkiye bugün sandığa gitti. Saat 17:00 itibarıyla sandıklar açılmaya ve oy sayımına başlandı. YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla, açılan sandıklardan çıkan oranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yedili Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne geçti. Oy sayımlarının sonuna doğru yaklaşırken açılan sandıklardan Erdoğan’ın çıkmaya devam etmesi CHP yönetimini zora soktu.

Anadolu Ajansı'na tepki gösteren CHP'yi kendi müşahidi yalanladı

Cumhur İttifakı'nın seçimi önde götürmesi sonrası CHP, seçimi açıklayan Anadolu Ajansı'na tepki gösterdi. Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını manipüle ettiğini iddia eden CHP'yi kendi müşahidi yalanladı. CHP kanadının iddia ettiği gibi yanlış bir durum olmadığını anlatan CHP müşahidi, "Anadolu Ajansı verisi diye bir şey yok bu arada. Bir şeye inanmak istiyoruz. Bunu anlıyorum ama okullardaki verileri bütün partiler topluyor. Anadolu Ajansı da o veriyi gidip ilçe seçim kurullarından ya da seçim çerçevesindeki YSK temsilcilerinden alıyor. Yani AA kaynak değil" dedi.

"Gerçeklerle savaşılmaz. Muhalefet bölünerek kaybetti."

CHP'li müşahit sosyal medya hesabından, bu seçimin İstanbul'daki belediye seçimlerine benzemediğini söyleyerek, muhalefetin seçimi kaybettiğini belirtti.

Bizzat sahada gördüğü ayrıntıları aktaran CHP'li müşahit, milletvekilliğinde İYİ Parti’yi seçen seçmenin bile cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ı seçtiğini itiraf etti.

SEÇİM
Erdoğan ilk turda açık ara farkla kazandı: Türkiye son sözünü 28 Mayıs'ta söyleyecek

SEÇİM
Liderlerin memleketlerinden kime kaç oy çıktı?

GÜNDEM
Fatih'te hareketli dakikalar: Polis iki şüpheliyi durdurmak için havaya ateş açtı

ÖZGÜN
YSK 2023 Cumhurbaşkanlığı sandık sonuçları ve genel seçim sonuçları