Aksayan yönleri varsa düzeltilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 ile ilgili tespitlerinin tutarlı ve anlamlı olduğunu ifade etti. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir" dedi.

Mehmet Güney
Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan, tekleyen ve arıza sinyali veren yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir” dedi.

Erdoğan’ın 50+1 şartının değiştirilmesi önerisini değerlendiren Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gelip geçici bir heves olmadığını, işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürel reçete de olmadığını belirtti. Bahçeli, şöyle konuştu: “Elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan, tekleyen ve arıza sinyali veren yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Bu da son derece doğal ve doğru bir seçenektir.”

ARAMIZA KİMSE GİREMEZ

AK Parti ile MHP arasının açık olduğu iddialarını cevap veren Bahçeli, şu değerlendirmeleri yaptı: “Allah’a çok şükür siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz, anlasa da anlatmaya takatleri yetmez, yetemez. Bilmeyen varsa tekrar hatırlatayım; Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir, hakseverlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir, hiç kimse de aramıza giremeyecektir.”

Özel kukla İmamoğlu kuklacı

CHP’de Genel Başkan Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da sert benzetmelerde bulunan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı maalesef kukladır, kuklacı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında oturan zattır. Onun da ipini tutanlar iç ve dış husumet cephesidir” diye konuştu.

GÜNDEM
Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanımız ile diyaloğumuz hasbidir hiç kimse aramıza giremeyecektir

GÜNDEM
Cumhur’da 50+1 zirvesi