TOGG Balkanlar'a açılıyor

Türkiye, Balkanlar'ın en büyük fuarlarından ZEPS Fuarı'na aralarında TOGG'un da bulunduğu 35 firmayla katılım sağlıyor. Türkiye'nin milli otomobilini Bosna Hersek'e taşıdıklarını belirten İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "560 sene önce bu topraklara Anadolu'nun soylu atlarıyla gelmiştik, şimdi ise Anadolu'nun yerli markası TOGG ile buradayız" dedi.

Arşiv

Mustafa Kahraman

Bosna Hersek'te kapılarını ziyaretçilerine açan, Balkanlar'ın en önemli genel ticaret fuarlarından ZEPS Fuarı'na Türkiye, aralarında TOGG'un da bulunduğu 35 firmayla katılım sağlıyor. Zenica şehrinde düzenlenen ve 1,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşılması beklenen fuara ülkemiz, bu yıl İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yaptığı organizasyonla 'Partner Ülke' olarak katılıyor. Aralarında TOGG'un da bulunduğu Türk markaları, Bosna Hersek'in en büyük uluslararası fuarı ZEPS'te yeni ürünlerini Balkan ve Avrupa ülkelerine tanıtacak.

İTO'DAN MİLLİ KATILIM

Ambalaj, aydınlatma, bilişim, eğitim, elektrikli ev aletleri, gıda, hazır giyim, inşaat, kırtasiye, mobilya, sanayi, uzay sanayiisi firmaları ile küresel otomotiv ve mobilite markası TOGG'dan oluşan 35 Türk şirketi, yenilikçi ürünlerini fuarda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuarda açıklamalarda bulunan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye milli standında, çeşitli sektörlerin lider firmalarının ülkenin kaliteli ve zengin ürün çeşitlerini sergilediğini söyledi.

 Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kahraman, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ile TOGG ve diğer yenilikçi ürünlerin stantlarını yerinde inceledi.

İKİLİ TİCARETTE 1 MİLYAR DOLAR EŞİĞİNE AZ KALDI

Etkinliğin Türkiye için önemine değinen Avdagiç, "En önemlisi Türkiye'nin milli otomotiv markası TOGG'u, ZEPS Fuarı ile Bosna Hersek'e taşıdık. 560 sene önce bu topraklara Anadolu'nun soylu atlarıyla gelmiştik, şimdi ise Anadolu'nun yerli markası TOGG ile buradayız" dedi. İTO Başkanı Avdagiç, "2023 yılında Bosna Hersek’e 716 milyon dolarlık ihracat yaptık. İthalatımız 200 milyon dolar oldu. Bu yılın ilk 7 ayına bakınca da ithalatımız 179 milyon dolar, ihracatımız 479 milyon olarak gerçekleşti" bilgisini verdi. Güncellenen Serbest Ticaret Anlaşması'nın 1 Ağustos 2021'de yürürlüğe girmesinin bu konuda itici bir güç olduğunu kaydeden Avdagiç, "Bosna Hersek ile dış ticaretimizde henüz 1 milyar dolar eşiğini aşamadık. Beklentimiz bu hedefe 2024’te ulaşmak" değerlendirmesini yaptı.

300 milyon dolarlık yatırım katlanacak

EKONOMİ
Yabancı iş gücüne 2050 vizyonu

EKONOMİ
Fahiş fiyata online çözüm: Restorana güvenmeyen vatandaş mobilden sipariş veriyor

EKONOMİ
Asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2025 ocak zammı için konuşulan 3 rakam ve zam oranları