Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: Hallerde fahiş fiyat denetimi

Sebze ve meyve fiyatlarında fahiş fiyat şikayetleri Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Eş zamanlı olarak 9 büyükşehirdeki hallerde denetim yapan müfettişler; müstahsil makbuzlarını, giriş çıkış belgelerini ve faturaları inceledi. Ürünlerin hale giriş ve çıkış fiyatları arasında fahiş fiyat farkı olup olmadığı denetlendi.

Ekonomi Servisi
Denetimler genişleyerek devam edecek.

Gıda enflasyonunda başrolde yer alan sebze meyve fiyatları cep yakarken, Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve vurgunculuğa karşı harekete geçti. Bakanlık, üreticiden tüketiciye tedarik kanallarının takip edilmesi, kayıt dışı işlemlerin tespiti ve tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artış iddialarını soruşturmak üzere 9 büyükşehirde 10 halde denetim gerçekleştirdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatı ile gerçekleştirilen denetimler kapsamında, müfettişlerce müstahsil makbuzları, giriş çıkış belgeleri ve faturalar incelendi. Ürünlerin hale giriş ve çıkış fiyatları arasında fahişlik olup olmadığı değerlendirildi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz

İNCELEMELER DEVAM EDECEK

GEREĞİNİ YAPMAK İÇİN BURADALAR

Türkiye Halciler Federasyonu (TÜRKHAL) Başkanı Yüksel Tavşan, 10 büyük toptancı halinde Ticaret Bakanlığının müfettişlerinin hem mevzuat kontrolü hem de perakendedeki yüksek fiyatlara ilişkin denetim yaptıklarını dile getirerek, “Müfettişler, yüksek fiyatlarla ilgili olarak haller ile perakende veya marketler arasında gerçekten yüksek bir fiyat farklılığı olup olmadığını araştırmak ve gereğini yapmak üzere buradalar” dedi. Denetim yapmak üzere gelen müfettişlerin Hal Müdürlüğü ile görüştüklerini aktaran Tavşan,diye konuştu.

EKONOMİ
Ticaret Bakanı Mehmet Muş talimat verdi: Marketlerde fahiş fiyat denetimi başladı

DÜŞÜK REKOLTE FİYATLARDA ETKİLİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/14/02/17/resized_8e9a0-8ab130c0kirtasiye.jpg

GÜVENSİZ ÜRÜNE CEZA YAĞDI

Ticaret Bakanlığı, hal denetimlerinin yanı sıra tekstil, mobilya, kırtasiye ve deterjanlar başta olmak üzere çok sayıda ürün grubunun denetimi faaliyetlerini yürütüyor. Bu yıl ağustos itibarıyla deterjan, hava aromatize edici ürün, tekstil, ayakkabı, havuz suyu kimyasalları, mobilya ve oyuncak sektöründe faaliyet gösteren 1877 firmanın 2 bin 152 parti (3 milyon 942 bin 186 adet) ürünü denetlendi. Güvensizliği tespit edilen ürünlerin imalatçı ve ithalatçılarına 20 bin lira ila 500 bin lira idari para cezası uygulanırken bu kapsamda 2021 yılında 1 milyon 73 bin 156 lira idari para cezası verildi.