Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den tağşiş açıklaması: Asla müsaade etmeyeceğiz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tağşiş ve taklit yapılan gıdalar arasında balın ilk sırada yer aldığını belirterek vatandaşın sağlığıyla oynayanların, hakiki arıcılarımın emeğini çalanlara asla ve asla müsaade etmeyeceklerini ve bu konuyu ciddi anlamda gündemlerine aldıklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Gümüşhane'de konuştu.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme toplantısında sektör temsilcileriyle buluştu.

Ramada Gümüşhane otelde gerçekleşen programda konuşan Bakan Pakdemirli, Gümüşhane’ye son 17 yılda 210 Milyon Lira tarımsal destek verdiklerini, 26,2 Milyon Lira yem bitkileri desteği ödediklerini ve 140 bin dekar alanda mera ıslah çalışmasını tamamladıklarını söyledi.

“Vatandaşın sağlığıyla oynayanların, hakiki arıcılarımın emeğini çalanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz”

EKONOMİ
Bakan Bekir Pakdemirli: Tağşiş yapanları piyasada yaşatmayacağız

“Emeklerinizi siyaset malzemesi asla yapmayacağız ve yaptırmayacağız”

Tarım ve Orman Bakanı olduğu sürece hiçbir zaman hasat döneminde ithalata izin vermediğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, şeklinde konuştu.

Verilen bu destekler ve yapılan çalışmalar neticesinde 56 Milyon Lira olan bitkisel üretim değerini 17 yılda, 5,6 kat, 83 Milyon Lira olan hayvansal üretim değerini de 7,6 kat artırdıklarını kaydeden Bakan Pakdemirli, Orman ve Su alanlarında da son 17 yılda toplam 2,6 Milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti.

EKONOMİ
Gıdada hileye hapis geliyor

“Kelkit Tarıma Dayalı İhtisas Besi Bölgesi Doğu Karadeniz’in et üretiminin can damarı olacak”

Gümüşhane’ye Doğu Karadeniz Bölgesi et üretiminin can damarı olarak tanımladığı, Kelkit’te 536 bin metrekare alanda kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Bölgesi projesini müjdeleyen Bakan Pakdemirli, dedi.

Çobanlık mesleğinin cazip hale getirilmesi ve desteklenmesi amacıyla 2014 yılından itibaren Çoban İstihdam Desteğinin uygulandığını hatırlatan Bakan Pakdemirli, Sertifika sahibi ve 5 ay SGK primlerini yatıran çobanlara işletme başına 5 bin lira destek verildiğini belirtti.

Bakan Pakdemirli, sulama projelerinin de hız kesmeden devam edeceğini belirterek, “Yapımına başladığımız ve başlayacağımız barajlarımız ile sulama tesislerimizden olan Çambaşı Barajı, Sökmen Barajı, Ünlüpınar Barajı, Babuş Barajı, Konak Barajı ile inşallah Gümüşhane’de sulanmayan arazi bırakmayacağız” diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de birer selamlama konuşması yaptığı program daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

EKONOMİ
Adana kebabında 'talaş hilesi' iddiasına denetimli yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmıyor