İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Devlet yeni bir rol kazanıyor

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, salgın sürecinin eşitsizliklere ve ekonomik güvensizliklere cevap vermede devletlere geçmişe göre daha büyük bir rol tasarladığını söyledi. Bahçıvan, “Bu süreçte, devletin kazanmakta olduğu yeni rolü düşünmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi
Erdal Bahçıvan

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, salgın sürecinin devletlere, eşitsizliklere ve ekonomik güvensizliklere cevap vermede geçmişe göre daha büyük bir rol tasarladığını söyledi. “Pandemiden Çıkış Stratejisi ve Yeni Normalde Sanayimiz” ana gündemiyle online olarak kapılan İSO Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısında konuşan Bahçıvan, salgın sürecinin devletlere, eşitsizliklere ve ekonomik güvensizliklere cevap vermede öncelik tanımaya başladığını ve geçmişe kıyasla daha büyük bir rol tasarladığını ifade etti.

DÜNYA EKONOMİSİ İYİ BİR YOLDA DEĞİLDİ

ABD ile Çin arasında Kovid-19 nedeniyle arka plana çekilen ticaret ve teknoloji savaşında yeniden ısınma sinyalleri olduğunu aktaran Bahçıvan, “Bu da hem salgın sonrası yeni normali hem de genel olarak küreselleşmenin geleceğini tayin edecek unsurlardan biri olmaya devam edecek. Bu süreçte, devletin kazanmakta olduğu yeni rolünü de düşünmeliyiz” dedi.

Gelişmekte olan ülkelerin artık yeni büyüme modellerine güvenmek zorunda olacağını vurgulayan Bahçıvan, “Dünya ekonomisi ölçek olarak zaten kırılgan ve sürdürülebilir olmayan bir yoldaydı, Kovid-19, karşılaştığımız zorlukları ve vermemiz gereken kararları belirginleştiriyor. Özetle; dünya ekonomisinin kaderi virüsün ne yaptığıyla değil, nasıl cevap vermeyi seçtiğimizle alakalı şeklindeki yorumlar dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

NASIL FIRSATA ÇEVİRİRİZ

EKONOMİ
Üretimi koruyacak 4 antikor: Korona günlerinde iş dünyasına büyük görev düşüyor