Gayrimenkul borsası ile trilyonluk hacim

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve MÜSİAD’ın birlikte düzenlediği çalıştayda Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın ekonomik değeri ele alındı. TVF Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen, "Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının kurulması, trilyonlarca liralık menkul değer hacmi oluşturacaktır" dedi.

Yeni Şafak
TVF ve MÜSİAD iş birliğinde, GABORAS’ın hayata geçirilme süreci ve ekonomik değerinin ele alındığı çalıştay düzenlendi.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen, Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının kurulması vizyonunun, ülke açısından trilyonlarca liralık menkul değer hacmi oluşturacağını bildirdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, TVF ve MÜSİAD iş birliğinde, Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ'nin (GABORAS) hayata geçirilme süreci ve ortaya çıkacağı ekonomik değerin ele alındığı çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, dijital teknoloji, big-data ve veri işleme altyapısı, özel-kamu değer haritalarının hızlandırılması, toplu değerleme, anlık raporlama ve değerleme otomasyonu, dijital ekranlar, risk parametreleri, ölçme-izleme-değerlendirme kapasitesi, güvenli alım-satım platformu aşaması, endeksleşme, borsalaşma, gayrimenkul ve türevlerinin menkulleşmesi ele alındı.

TVF Genel Müdür Yardımcısı Özmen, Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının büyük, milli ve yerli proje olduğunu belirterek, projenin ekonomiye ve alternatif sermaye piyasalarına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

GABORAS'TA EKSİKLER BİTMEK ÜZERE

Alım-satım şeffaflaşacak

GABORAS Yönetim Kurulu Baş Danışmanı Altun, gayrimenkuldeki değer karmaşasının borsa ile sona erdirileceğini, özellikle haciz ve icra dönemlerinde gayrimenkullerin gerçek değerinin bu platformla öğrenilebileceğini, böylece borçlunun da alacaklının da hakkının korunacağını bildirdi. GABORAS ile her şeyin şeffaf olacağını vurgulayan Altun, "Gayrimenkulün borsalaşması ve servet birikimlerimizin yeniden kapitale dönüşmesi, 2023 hedeflerini yakalamamız için bir fırsat olacaktır" ifadesini kullandı.

EKONOMİ
30 ilde 41 millet bahçesi yapılacak

EKONOMİ
Hal Yasası’yla üreticinin yükünü alırız