Savaştan kaçtık bizi burada da buldu

Lübnan’da halk evlerine kapandı. Beyrut’a kaçıp sığınanlar ise kalacak yerleri olmadığı için geceyi sokaklarda geçiriyor. Halep Türkmenlerinden Ali Rıza Turab’ın İsrail’in bombaladığı Dahiye’deki evi yıkılmış. Turab, Suriye iç savaşını da kastederek umutsuzca “Savaştan kaçıp buraya geldik, savaş yine bizi buldu. Suriye’de evimiz yıkıldı. Annem, babam ve abim öldü. Buraya geldik ama savaş yakamızı bırakmıyor” dedi.

Neslihan Önder
Arşiv

İsrail’in kara işgaline başladığı Lübnan’da halk evlerine kapanırken, sokaklarda kalan göçmenler ise gidecek bir yerleri olmadığı için tüm geceyi korku içinde geçirdi. Sokaklarda kalan Halep Türkmenlerinden Ali Rıza Turab, yaşananları “Savaştan kaçıp buraya geldik, savaş yine bizi buldu” sözleriyle anlattı. “Dahiye’den geldik. Evimiz yıkıldı" diyen Turab, “Bir haftadır sokakta yatıyoruz. Suyumuz yok, yemeğimiz yok. Eşim hamile, ben şeker hastasıyım. 5 gündür uyuyamıyoruz” dedi. Kızına 4 gündür süt bulamadığını belirten Turab, “Biz savaştan geldik savaşa girdik. Şimdi burada ölecek miyiz kalacak mıyız bilmiyoruz. Suriye’de evimiz yıkıldı. Annem, babam ve abim öldü. Keşke ana vatanımıza dönebilsek” şeklinde konuştu.

TEK TEMENNİMİZ GÜVENLİ YUVA

Tahliye için hazırlıklar tamam

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için her şeyin planlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Lübnan’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekildi. Bakanlık, "Bu çerçevede, Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır" sözleri sarf edildi.

DÜNYA
Lübnan Ordusu sadece Hristiyanları koruyor

DÜNYA
Eski Lübnan Başbakanı: Netanyahu hapiste olmalı

DÜNYA
BM'den Lübnan uyarısı: Şiddet sarmalının sonu hiç kimse için iyi olmayacak