Libya’da hükümete güvenoyu

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin kabinesi, Sirte’deki oturumda Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, güvenoyunun BM yol haritasında kararlaştırılan seçimlere kadar geçerli olduğunu açıkladı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, meclisin hükümete güvenoyunun Birleşmiş Milletler’in (BM) yol haritasında kararlaştırılan seçimlere kadar geçerli olduğunu söyledi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin kabinesi, Sirte kentinde düzenlenen oturumda Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Dibeybe’nin 26 bakanın yer aldığı kabinesine 133 katılımcıdan 132 geçer, bir çekimser oy verildi. Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, meclisin hükümete güvenoyunun Birleşmiş Milletler’in (BM) yol haritasında kararlaştırılan seçimlere kadar geçerli olduğunu söyledi.

DÜNYA
Libya’da Wagner’den bağımsız adım: Hafter ve BAE'yi artık dinlemiyorlar

DÜNYA
Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'ya 'güvenoyu' çağrısı: Bu tarihi fırsatı heba etmeyin

EKONOMİ
İHA ve SİHA’lar Türk iş insanlarına 20 milyar dolarlık ticaret kapısını açtı

TÜRKİYE’DEN TEBRİK

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, güven oyu alan Dibeybe’yi ve yeni hükümeti kutladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu süreçte, yeni hükümetin yetkilerinin, Libya’nın tüm bölgelerine teşmil edilmesi özellikle önem arz edecektir” değerlendirmesine yer verildi. Açıklamada, “Türkiye, Libya halkının yanında güçlü şekilde durmaya, refah ve huzur beklentilerinin karşılanması konusunda da her türlü desteği vermeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

DÜNYA
Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'ya suikast girişimi