Ülkemizde 81 il bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan bütün illere ait plaka kodları bulunur Bu plaka kodları araçların hangi illere kayıtlı olduklarını göstermektedir. Bunlardan birisi de 61 numaralı plaka kodudur. Peki, 61 plaka kodu nerenin plakası, hangi il?
Araçların değişmez parçaları olan nitelendirilen taşıt kayıt plakaları hem araca hem de sahibine cezai ve hukuki sorumluluklar yüklemektedirler. Peki, Türkiye’de il kodu olarak kullanılan 61 nerenin plakası? Van ilçelerinin plaka kodları neler? İşte, tüm detaylar…
61 Plaka Numarası Hangi İlin?
Ülkemizde her il bir plaka kodu ile temsil edilir.
ile temsil edilen il Trabzon’dur. Türkiye’nin en kalabalık yirmi yedinci ili konumunda olan 2012 yılında büyükşehir unvanına sahip olmuştur. “Şehzadeler Şehri” olarak da anılan ilde Yontma Taş Devri’nden başlayarak farklı dönemlere ait kalıntılar bulunur. Roma, Bizans ve Osmanlı gibi devletlere ev sahipliği yapmıştır. Çeşitli yöresel yemekleri, kıyafetleri ve halk oyunları olan bir ildir.
Plakalar hakkında daha fazla detay için
sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
61 PLAKALI TRABZON’UN NÜFUSU
81 ilimizden biri olan
881.901’dir. Bu sayının 402.224 kişisi erkek ve 409.677 kişisi kadınlardan oluşur. Yüzde olarak baktığımızda yine nüfusun %49,54’ ü erkek, %50,46’ si kadındır. Nüfus yoğunluğu en fazla %40,69 oranla Ortahisar ilçesinde bulunur. 330.373 ile yine Ortahisar en fazla nüfusa sahiptir. En az nüfus yoğunluğu ise %0,49 ile Dernekpazarı ilçesindedir ve 3.948 nüfusa sahiptir. Trabzon ilinin sahip olduğu yüzölçümü 4.662 kilometrekaredir. Bir kilometrekare başına düşen insan sayısı ise 174 kişidir. İlde 18 ilçe ve belediye bulunur.
TRABZON HANGİ BÖLGEDE? COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ
Karadeniz’ e kıyısı olan
Karadeniz Bölgesi’dir. Merkezi Boztepe üzerine kurulmuş olan şehir denize paralel uzanan sağlarla kaplıdır. Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Rize illeri ile komşu durumdadır. Çamlık Deresi, İskefiye Deresi, Ağasar, Baltacı, Değirmendere, Yanbolu Deresi, Fol Deresi, Karadere, Küçükdere,gibi dereleri vardır. Aynı zamanda Uzungöl, Sera Gölü, Çakırgöl ve Haldizen Gölü bu ilde yer alır. Sıcaklıklar genel olarak 7-23 derece civarındadır. Şehre ılıman bir iklim hakimdir.
TRABZON’UN TARIM ÜRÜNLERİ
Trabzon’un tarım ürünleri
arasında en çok paya sahip olanlar çay, fındık, mısır ve tütündür. Bunların yanında buğday, fasulye, patates bulunur. Ayrıca sebzecilik ve meyvecilik sektörleri de gelişmiştir. İlde 40 milyon kadar fındık ağacı vardır. Fındıktan sonra da en fazla armuz, turunçgiller ve kiraz yetiştiriciliği yapılır. Lahana, hıyar, domates, marul ve taze fasulye de yetiştirilir.
TRABZON’DA GEZİLECEK YERLER
Trabzon’un gezilecek yerleri
içinde farklı devletlere ev sahipliği yaptığı için tarihi yapılar başta gelir. Ayasofya müzesi, Kaymaklı Manastırı, Atatürk Köşkü, Memiş Ağa Konağı gibi yerler vardır. Hagia Anna, Sotha K, Hagios Theodoros gibi kiliseler ve İskender Paşa Camii, Semerciler, Çarşı Camii, Gülbahar Hatun Camii gibi camiler turistik dini mekanlardır. Trabzon ilinde en fazla ziyaret edilen yerlerden bazıları şunlardır:
·
18. Yüzyılda yapıldığı düşünülen manastır Maçka ilçesinde yer alır. Trabzon’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelir.
·
1647 yılında inşa edilen yer şehirdeki en eski Kapalıçarşılardan biridir.
Ülkemizde her ilin kendine ait bir telefon kodu bulunur.
462 olarak belirlenmiştir. Bu il merkezine ya da ilçelere arama yapmak isteyenler 0462 numaralı kodu kullanmalıdır.
61000 şeklidedir. Trabzon ilinin 18 tane ilçesi bulunur ve bu 18 ilçesine ait farklı posta kodları vardır. Trabzon’un ilçe posta kodları şu şekildedir:
Karadeniz’ e kıyısı olan
18 tanedir. Trabzon ilinde bulunan ilçeler şu şekilde sıralanabilir:
#Plaka
#Trabzon Plaka Kodu
#Trabzon