|

10 Ekim gazete manşetleri Şemdinli'yi konuşuyor

Gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Yeni bir haftaya başlarken okuyucular için günün gazetelerini ve attıkları manşetleri değerlendirdik. Gazetelerin bugünkü manşetlerinde dün Şemdinli'de gerçekleşen hain saldırı sonucu şehit olan 18 kişi yer alıyor. İşte gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:25 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:27 - 10/10/2016 Pazartesi
Diğer

Gazete manşetleri haberimizde. Şemdinli'de dün PKK tarafından hain bir saldırı gerçekleştirildi ve saldırı sonucunda 10'u asker 18 kişi şehit oldu. Büyük bir yankı bulan bu hain saldırı gazete manşetlerinde de yer aldı. İşte 10 Ekim Pazartesi gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- Gülen'in iadesi için 26-27 Ekim'de ABD'ye gideceğini söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iade dosyasında 500,000 dijital veri olduğunu vurguladı.



-- Enerji politikalarına yön verenler Dünya Enerji Kongresi için İstanbul'da buluşuyor.



-- Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetlerarası anlaşmasının hazırlanmasında sona yaklaşıldığını belirtti.



-- Fiber Ortak Altyapı Şirketi (AOŞ) kurmak için harekete geçen Turkcell, Vodafone, Türksat ve TELKODER, teknik analizler üzerinde çalışmalarını sürdürürken, üç ay içinde bu işbirliğini aktif hale getirmeyi planlıyor.



-- Musul operasyonu için geri sayım. Koalisyon ülkeleri Erbil'e silah ve cephane taşıyor. Altı ülke de operasyon için bölgeye asker yolladı.



HÜRRİYET



-- PKK'lı teröristler, Hakkâri Şemdinli'de jandarma kontrol noktasına önce taciz ateşi açtı, ardından beş ton bomba yüklü kamyonetle saldırdı: 10'u asker 18 şehit.



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Ağustos ayından bu yana bugün üçüncü kez bir araya gelecek. İki liderin gündem maddeleri arasında Türk Akımı, Akkuyu, Türk vatandaşlarına uygulanan vize ve Suriye meselesi var.



-- Enerji sektörü yetkilileri, düz bir hesapla doğalgazdaki indirimin elektrik fiyatına yüzde 3-4'lük yansıması olabileceğini, ancak psikolojik etkiyle indirimin yüzde 5'i bulabileceğini tahmin ediyorlar.



-- Otomotiv ihracatı Eylül ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3.7 artarak 1.9 milyar dolar olarak gerçekleşti.



-- 15 Temmuz sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ'ye üye kuruluşların taşınmazlarına ilişkin yürüttüğü çalışma sonrası 5,401 tapu devlete geçti.



SABAH



-- Yüksek lisans ve akademisyenlik sınavı ALES'in sorularını da çaldığı ortaya çıkan FETÖ, sekiz yıl boyunca soru hırsızlığıyla üniversitelere 8,500 akademisyen soktu.



-- İlk dokuz ayda Türkiye ihracatı, yüzde 2.7 gerileyerek 95.7 milyar dolara inerken, otomotiv ihracatı yüzde 11.2 artışla 17.8 milyar dolara çıktı.



-- Türkiye'de faizin çok yüksek olduğunu söyleyen TSPB Başkanı İlhami Koç, "Mevduat faizi yüzde 12 civarında bulunuyor. Enflasyon ise yüzde 8'in altında. Reel bazda yüzde 4 getiri çok yüksek" dedi.



-- Darbe girişimi tüketimi etkiledi. Girişim sonrası haftada ekmekte yüzde 21, bakliyatta yüzde 137, makarnada yüzde 69, bisküvilerde yüzde 61 ve sigarada yüzde 37 harcama artışı kaydedildi.



HABERTÜRK



-- Şemdinli'deki saldırı sonrası operasyon başlatıldı. TSK; Hakkâri'de 4 Ağustos'tan beri süren operasyonlarda 387 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.



-- TMSF'nin 10 yılda sekiz kez satışa çıkarmasına karşın alıcı bulamayan ya da ihale sonucunun onaylanmaması nedeniyle satışı gerçekleştirilmeyen Adabank'ın yeni halesi 25 Ekim'de yapılacak.



-- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Alksey Ulyukaev arasında yapılan görüşmenin ardından Türkiye ile Rusya arasında 1 milyar dolarlık ortak yatırım fonu kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı.



-- ERGO Türkiye CEO'su Theo Kokkalas, Ergo Grubu'nun 2016-2020 yılları arasında 1 milyar eurodan fazla yatırım yapmayı planladığı ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğunun altını çizdi.



-- ABD'de yolu üzerinde 1 trilyon dolarlık altyapıyı tehdit eden Matthew Kasırgası'nın en az 25 milyar dolarlık hasara neden olacağı tahmin ediliyor.




#Gazete
#Gazeteler
#Gazete manşetleri
8 yıl önce