Ramazan boyunca, her gün bir başka şehrimizde iftar yaptık.
MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu) iftarları ses getirdi, takdir topladı, çokça konuşuldu her yerde.
Bir okul, iftarları nasıl bayram gelmeden bayramlara dönüştürebilir, kardeşlik bağlarını muhkem bir şekilde pekiştirebilir, dalga dalga ruh yeşertebilir, kardeşlik ruhu ve tohumu edebilir, bu Ramazan’da bütün Türkiye bunu nezih ve sade MTO iftarlarıyla gördü, hamdolsun.
Her gün, her iftar bir başka güzeldi. Her gün, her iftar taze bir bahar muştusu gibiydi… Taze bir haber… Yeni, yenileyici, diriltici bir ruh... Sadece İslâm’ın kazandırabileceği nefis bir kardeşlik ruhu ve ufku.
81 vilayette iftar yapmak olmayacak işti, matematik olarak, mantık olarak olmayacak bir şey.
Çok güzel bir fikirdi bu! Çok beğenildi, takdir edildi, ne dualar edildi!
“Tabii ki”, dedim. “Seve seve.”
Kayseri iftarımız çok nezih ortamda geçti. Bendeniz yolda açtım orucumu uçaktan inince değerli Fevzi Konaç ve Harun Akgöz kardeşimle. Hafif bir şeyler atıştırdım her zaman olduğu gibi. Sonra Başkan’la odasında Amerika’daki günlerini konuştuk, çok güzel anekdotlar aktardı değerli Başkanımız Batılıların İslâm ilgilerine ve bizim bu konuda neler yapabileceklerimize dair.
Kayseri programımızı çok güzel organize eden başta Kayseri temsilcimiz Adem Karabey Memnun kardeşim olmak üzere, Fevzi Konaç, Harun Akgöz, Oğuzhan Erdinç, Yüsra Nur, Burcu Ördek ve Zeynep kardeşim ile Dr. Necla Ceren Hanım, Rezzan Hanım, Selma Hanım, kızı İrem Hikmet kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.
Kayseri’den sonra Ankara’ya geçtik. Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde o ürpertici günleri de anarak buluştuk iftarda.
Ankara programımız göz doldurdu, kardeşliğimizi pekiştirdi, diğer şehirlerimize de örnek oldu.
Sonra Ankara’dan doğrudan İstanbul’a geçtik; eve değil İstanbul Havaalanı’na. Sırada Gaziantep İftarımız vardı!
Yolda Ahmet Arif Kutlu kardeşimizin evinde sahur yaptık, ailesiyle, babası Osman Kutlu hocamla tanışmış olduk. Çok teşekkür ediyoruz güzel ev sahiplikleri için.
Uyumadan havaalanından Gaziantep’e uçtuk…
Varolsun.
Babası Muzaffer Hocam’la projelerini konuştuk havaalanına kadar. Ne güzel insanları var Gaziantep’in!
Gaziantep temsilcimiz Gökçe Bilge Törer kardeşimizle Mustafa Dündar ve Deryanur Külhaş kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
En büyük teşekkürü İstanbul ekibimiz hakediyor. Burak Saygılı kardeşimin şahsında yaklaşık 20 civarında koşturup duran, hizmet eden, kardeşlik ruhunu yeşerten, başka şehirlerden gelerek İstanbul iftarlarımıza destek veren yürek ülkesinin çocukları güzel kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.
Hamdolsun Rabbime.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.