İmam Hatip Okullarında kalite meselesi ve genel olarak örgün ve yaygın din öğretim ve eğitimi konularında kötümser konuşan ve yazanlar, hiçbir şey yapılmadığını söyleyenler haksızlık ediyorlar. Diyanet, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü, Ensar Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, TÜRGEV, Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu ve daha başkaları ülkemizin bir ucundan diğerine yayılmış teşkilatıyla gece gündüz çalışarak hem genci ve yetişkini ile halkımıza, hem genel olarak gençlerimize ve okullara hem de özel olarak İmam Hatip Okullarına mahsus din eğitimi ve öğretimi yapıyorlar. Artık internet var, bir şey söylemeden ve yazmadan bu isimleri yazıp internete girseniz ve faaliyetlerini okusanız kötümser yazılarınızdan utanırsınız.
“Efendim bunlar var ama din ve ahlak konusunda şu ve bu aksaklıklar da var?” diyenler, içinde yaşadığımız ülke ve dünya şartlarında bir de beşeriyet icabı bunların elbette olabileceğini, az çok olmadığı bir devrin bulunmadığını niçin düşünmüyorlar!? Yapıcı tenkit ve yol gösterme yanında teşviklerini niçin esirgiyorlar!?
Bu yazıda Ensar Vakfı’nın yalnızca bir faaliyetini örnek olarak sunmak istedim.
8. Büyük Türkiye Buluşması’nda birinci gün “Ziyafet Sofrası” isimli bir temsil ile başladı. Namaz konusunun işlendiği temsil, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
Sonra Ensar Vakfı Kurucuları Ali Erilli, Feyzullah Kıyıklık ve Kerim Aytekin şube başkanları ile bir araya gelerek şubelerde yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
İkinci gün, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın “Hz. Peygamber’in Etrafındaki Gençler” konferansı ile devam etti. Ağırman konferansında, Peygamber Efendimizin(sav) gençlere bakışını, verdiği değeri, güvenini ve gençleri yetiştirmede gösterdiği metodu anlattı. Örnek şahsiyetler üzerinden gençlere sabrı, dayanmayı ve İslam adına çile çekmeyi öğretmemiz gerektiğini dile getirdi.
Program, Prof. Dr. İsmail Kara’nın “Cumhuriyet Dönemi Din Politikaları” konferansı ile devam etti. Konuşmasında, Cumhuriyet Dönemini din politikaları açısından üç döneme ayıran Kara, bu dönemlerde uygulanan siyasi, askeri ve bürokratik engellemeler ve yönlendirmeler üzerinde durdu.
Murat Dağıtmaç’ın “Dijital Haçlı Seferleri” ile devam eden 8. Büyük Türkiye Buluşması’nda katılımcılar, dijital ortamın sunduğu tehlikeler karşısında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldu. Dikkat edilmediği takdirde ailelerin karşısına iki seçenek çıkıyor; ya dijital çağa ayak uydurup gençlerimizi dizimizin dibinde ve sosyal medya ile birlikte elde tutacağız ya da onları üzerimize adeta haçlı seferleri gibi gelen sosyal medya tehlikesi ile baş başa bırakacağız.
“Din Eğitiminde İHL, İlahiyat ve Diyanet’in Rolleri, İş Birliği ve Sınırları” konusunun ele alındığı panelde konuşmacılar; Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İ.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir ve DİB Din Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’ti. Tarihsel ve iş birliği bağlamında ele alınan bu üç kurumun hizmet alanları, birbiriyle bağlantısı ve sınırlılıkları ülke dinamikleri içerisinde konuşuldu.
İkinci günün son programında, Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesinin Tasavvuf Musikisi Ekibi, katılımcılara güzel bir akşam yaşattı. Türk Sanat ve Tasavvuf Musikisinden örneklerin seslendirildiği programda öğrenciler gerek enstrümanlara olan hakimiyeti gerekse performanslarıyla göz doldurdu.
Ensar Vakfı geleneği haline gelen ve başarılı şubelerin taltif edildiği Ödül Töreni’nde ise 11 farklı dalda 17 şubeye ödül verildi.
40. yılında bir kez daha Ensar Ailesini bir araya getiren Büyük Türkiye Buluşması, 163 şubeden 534 kişinin katılımı ile birlik ve kardeşlik içerisinde sona erdi.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.